Napravite popularne američke krafne s rupom - donuts!

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Okrugle krafne - donuts
Okrugle krafne - donuts

Talijanski receptić za:

OKRUGLE KRAFNE (DONUTS) S MASCARPONEOM

Vrijeme pripreme: 30-ak minuta

Za 15 krafni

  • 2 jaja
  • 15 dag šećera
  • 2 žličice ruma
  • 1,8 dag ulja
  • korica 1 nešpricanog limuna
  • 12,5 dag mascarponea
  • 47,5 dag prosijanog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • ulje za prženje
  • štaub šećer – za posipanje
  • šarene šećerne ili čokoladne mrvice - za ukras (prema želji)

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto pa oblikujte kuglu. Režite ga nožem na komade pa od svakog komada oblikujte valjak čije krajeve spojite u krug tako da dobijete okrugle krafne. Svaku krafnu stavite na kockicu masnog papira. U tavi zagrijte ulje pa ih zajedno s masnim papirom stavljajte u vruće ulje. Nakon par sekundi izvadite masni papir, a krafne pržite par sekundi, prvo jednu pa drugu stranu. Vadite ih na papirnatu salvetu pa još vruće krafne pospite štaub šećerom i ukrasite prema želji šarenim šećernim ili čokoladnim mrvicama.