Recept za najbolje KOKOSOVE KIFLIĆE
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Vrijeme pečenja: 10 minuta
Temperatura pećnice: 150C
- 25 dag kokosovog brašna
- 50 dag glatkog brašna
- 15 dag šećera
- 1 putar
- 2 jaja
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- sok i kora od limuna
Za posip: štaub šećer ili otopljena čokolada i kokos
Sve sastojke izmiješajte i umijesite glatko tijesto. Brašno obavezno prosijajte. Oblikujte tijesto u kuglu i omotajte ga folijom te stavite na pola sata u hladnjak. Izvadite tijesto iz hladnjaka, zagrijte pećnicu na 150C pa razvaljajte tijesto prvo na dugačke valjke pa ih režite svakih 5 centimetara te oblikujte kiflice. Rasporedite ih na masni papir za pečenje u kalup. Pecite ih u zagrijanoj pećnici 10-ak minuta na 150C, dok se lagano ne zarumene. Pazite da ne izgore, keksima treba jako malo vremena, svega par minuta. Kekse ohladite i prema želji ili ih uvaljajte u štaub šećer ili vrhove kiflica umočite u rastopljenu čokoladu pa pospite kokosom. Posušite ih na rešetki i držite u limenoj kutiji zatvorene.