Lagano i brzo: Špageti od tikvica

| Wine and dine |

Špageti od tikvica, Suzy Josipović Redžepagić, Mama zna
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Ovo jednostavno, dostupno i jeftino jelo me oduševilo. Za svega 10-ak minuta na stolu imate pravu gastro deliciju, zdravu, laganu i jako ukusnu.

Recept: špageti od tikvica

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 10-ak  minuta

  • 2-3 tikvice
  • ½ luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 krem sir (25 dag)
  • 1 nešpricani limun – korica i sok
  • mediteranske začinske trave
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje
  • parmezan – za posipati
  • listići bosiljka – za ukras
Špageti od tikvica, Suzy Josipović Redžepagić, Mama zna
Špageti od tikvica

Operite i ogulite tikvice (mlade tikvice ne treba guliti). Nazubljenim guljačem od tikvica napravite špagete. Luk i češnjak sitno nasjeckajte i podinstajte na maslinovom ulju na tavi, dodajte špagete od tikvica, sok i pola korice limuna, posolite, popaprite, dodajte krem sir, mediteranske začinske trave, promiješajte i kratko kuhajte (2-3 minute). Servirajte na tanjure pa pospite parmezanom i ostatkom korice limuna. Ukrasite bosiljkom.

Špageti od tikvica, Suzy Josipović Redžepagić, Mama zna
Špageti od tikvica