Recept: Pečene tikvice s paradajzom i sirom
Idealno "malo jelo" za ove ljetne vruće dane... Brzo gotovo, a ukus savršen! Poslužite ga kao predjelo ili kao laganu večeru. Možete upotrijebiti bilo koju vrstu sira želite, ja sam upotrijebila mozzarellu i francuski brie... Dobar tek!
Za: 4 osobe
Vrijeme pripreme: 10-ak minuta
- 2-3 tikvice
- 2-3 paradajza
- 20 dag sira (mozzarella ili brie)
- listići svježeg bosiljka
- maslinovo ulje
- krupna morska sol
- mljeveni crni papar
Operite tikvice, koso ih narežite na šnite, posolite i kratko prepecite (grillajte) na tavi na maslinovom ulju. Rasporedite ih na veliki tanjur. Paradajz operite i narežite na tanke šnite. Kratko ga prepecite na istoj tavi pa na svaku šnitu tikvice stavite šniticu pečenog paradajza. Na kraju na istoj tavi samo par sekundi prepecite sir pa ga stavite na vrh paradajza. Ukrasite listićima bosiljka, po želji dosolite i popaprite krupnim mljevenim paprom.