Desert dana: puslice!

| Wine and dine |

Puslice
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Puslice

Kad želim praviti malo zahtjevnije oblike od puslica (npr. za Halloween) uvijek ih pravim na ovaj način. No, moja sestra Lana ih nikad ne kuha, samo sve izmiješa električnim mikserom, tek pred kraj na punoj brzini miksanja doda šećer, odmah stavi u špricu i oblikuje puslice. Peče u zagrijanoj pećnici na 190C samo dvije minute pa isključi pećnicu i pusti još 4 sata da se suše u njoj. I njene su super. 

Puslice mogu relativno dugo stajati, ali obavezno ih držite u hermetički zatvorenoj kutiji. Budite kreativni, igrajte se...

Vrijeme pripreme: 15-ak minuta

Vrijeme pečenja: 1 sat

Temperatura pećnice: 90C

  • 5 bjelanjaka
  • 30 dag šećera
  • cimet - prema želji
  • par kapi limuna
  • prstohvat soli
  • mljeveni oguljeni bademi - prema želji (može i ne mora)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije - prema želji
Puslice
Puslice

Zagrijte pećnicu na 90 C. Bjelanjke, šećer i prema želji ostale sastojke promiješajte i kuhajte na pari miješajući električnim mikserom oko 5 minuta dok ne dobijete čvrsti topli snijeg. Maknite s vatre i nastavite miksati snijeg još oko 8 minuta da snijeg postane čvrst. Snijeg stavite u plastičnu vrećicu i otvorite mali otvor na kutu vrećice ili slastičarsku špricu te istiskujte kremu u obliku kojem želite. Pecite u pećnici oko 1 sat. Puslice moraju biti hrskave i suhe. Ohladite ih na rešetci. Držite ih dobro zatvorene u limenoj kutiji.

Možete im dodati malo boje u smjesu, možete ih ukrasiti voćem, kakaom, cimetom, čokoladom, karamelom, posipati nasjeckanim orasima, lješnjacima, bademima, pistacijima...

Puslice
Puslice