Torta s keksima i čokoladnim bananicama
Vrijeme pripreme: 20-ak minuta
Vrijeme hlađenja: 2-3 sata
četvrtasti kalup
- 1 pakiranje pettit bere keksa
- mlijeko za namakanje keksa
- Nescaffe ili Nesquick za namakanje keksa
- rum ili neki liker prema želji (može i ne mora)
- Nutella (prema želji)
- čokoladne bananice - prema želji (može i ne mora)
- naribana čokolada - za posip
Krema:
- 6 žumanjaka
- 10 dag šećera
- 2 pudinga od vanilije
- 2 žlice brašna
- 1 l mlijeka
- 1 vanilin šećer
- aroma vanilije
- 25 dag putra
- 10 dag štaub šećera
Pettit bere kekse umačite u mlijeko s nescaffeom ili nesquickom (ako je torta za djecu) te ih slažite u četvrtasti kalup. Napravite kremu:
Na laganoj vatri kuhajte 8 decilitara mlijeka, a dokle u zdjeli pomiješajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte 2 pudinga od vanilije, 2 žlice brašna, aromu vanilije i dva decilitra mlijeka. Kad mlijeko provrije, ukuhajte smjesu i miješajte par minuta. Ohladite kremu uz povremeno miješanje da se ne stvori kožica. Stavite lonac u drugi lonac s vodom/ledom da se brže hladi i povremeno miješajte. U drugoj zdjeli izmiksajte omekšani putar sa štaub šećerom pa ih umješajte u skroz ohlađenu kremu.
Na pettit bere kekse u kalupu rasporedite 1/3 smjese kreme, ponovo poslažite namočene kekse, na kekse stavite malo otopljenu Nutellu pa rasporedite drugu trećinu kreme i prema želji komadiće čokoladnih bananica. Rasporedite namočene kekse i sipajte treći dio kreme i po vrhu naribajte čokoladu. Stavite u hladnjak na nekoliko sati da se krema stisne.
Ako želite na kekse i po vrhu možete posipati malo mljevenih oraha, lješnjaka ili badema.