Najpopularnije božićne biljke na Instagramu

| Interior |

Ove smo godine s ukrašavanjem naših domova započeli ranije nego ikad, jednostavna takva je situacija ove godine i svima nam nedostaje malo veselja, pozitivne energije i topline. A kako većinu vremena provodimo u kućama odnosno svojim domovima, kako bi zaštitili sebe, svoje najbliže i druge oko nas, apsolutno ima smisla da na svoj dom učinimo maksimalno ugodnim. Iako neki uspješno odolijevaju preuranjenom kićenju, kako bi tradicionalno svoj bor okitili na Badnjak, nema nikakvog razloga da svoj dom ne ukrasite raznim ukrasima ili pak božićnim biljkama.

Biljke su već dugi niz godina hit u interijeru, bilo one posađene ili one rezane i s njima se vrlo lako mijenja cjelokupni ugođaj doma uz minimalan trud i investiciju. Božićna zvijezda po nama je najpopularnija blagdanska biljka koju nema tko nema u vrijeme blagdana, ali nije ona jedina.

Donosimo vam najpopularnije božićne biljke na Instagramu prema istraživanju MyJobQuote.co.uk odnosno količini tagiranja u poslijednjih mjesec dana, od kojih će se neke sigurno vrlo lako uklopiti i u vaš dom.

AMARILIS 

Amarilis

Amarilis je biljka koju tijekom cijele godine možemo naći u cvjećarnicama, ne zahtijeva puno brige i zato je vrlo zahvalan poklon. I rezan i u tegli, kupuje se još dok je u pupoljku i zato dugo traje. Za Božić su posebno popularni crveni, a inače su prelijepi bijeli i roskasti. Dva, tri cvijeta amarilisa prredivan su dar i zamjenjuju cijele bukete.

BOŽIĆNA ZVIJEZDA

Na drugom mjestu se smjestila po nama najpopularnija blagdanska biljka, koja je zbog svoje crveno-zelene kombinacije boje nepravedno svedena samo na blagdane. No mnogima, ona preživi i tijekom cijele godine te je svake blagdane sve bogatija i bogatija. Zahtijevaju svjetlost kako bi preživjele i najbolje je da stoje na prirodnom svjetlu jer im umjetna rasvjeta škodi.

KALANHOA 

Kalanhoa

Na trećem mjestu se našla visibaba, iako se u našim krajevima to može čini dosta neobično jer je visibaba glasnik proljeća. Iako su bijele kao snijeg i vidimo kako se uklapaju u blagdane. Mi bi ih definitivno zamijenili na popisu s četvrtom biljkom na listi- Kalanhoom koja je jednostavna sukulent biljka sa sitnim cvijetićima u raznim bojama. Zimi treba minimalno vode i puno svijetla, dok ako želite da preživi i ljeti tada treba malo više vode.

BOŽIĆNI KAKTUS 

Na petom mjestu su se našle maćuhice, a na šestom ciklame  koje se kod nas također ne povezuju previše uz blagdane pa bi na njihovo mjesto je iduća biljka na listi – Božićni kaktus. Božićni kaktus je kaktus s cvjetovima na vrhu i također su klasična blagdanska biljka koja se lako održava zbog činjenice da spada u porodicu kaktusa.

ORHIDEJA 

Na osmom mjestu našla se orhideja koja je mnogima omiljen cvijet, iako iziskuje malo detaljniju njegu od ostalih biljaka na listi, vrlo je zahvalna jer uz dobru brigu cvijeta svake godine. 9. mjesto na listi je zauzeo kukrijek, a deseto božićna ruža.