Ljetnikovac Kaštelet - ekskluzivna destinacija između mora i Biokova

| Interior |

Residence Kaštelet, bivši plemićki ljetnikovac u Tučepima, odnedavno prima goste u sasvim novom ruhu! Kaštelet, koji je dio hotelskog lanca Bluesun Hotels & Resorts, u cijelosti je obnovljen za sezonu 2022. i postao je jedna od najpoželjnijih destinacija za ljetovanje na Makarskoj rivijeri za ljubitelje luksuznog odmora.

Ljetnikovac Kaštelet

Kaštelet je smješten u povijesnu zgradu iz 18. stoljeća, uz samu tučepsku šetnicu. Bivši je ljetnikovac don Klementa Grubišića, filozofa i pisca, koji ga je iz klesanog kamena podigao 1766., što je i urezano na balkonu južnog pročelja, uz grb plemićke obitelji Grubišić. U svom je Kašteletu don Grubišić ugošćavao brojne domaće i strane uglednike tog vremena.

Ljetnikovac Kaštelet

Zgradu je 1967. adaptirala arhitektica Olga Pavlinović, a 2005. Kaštelet je obnovljen i postaje dijelom Bluesun hotela. Konačno, 2021. je došlo vrijeme da mu se podari novi sjaj. Osnovna misao vodilja bila je zadržati duh Kašteleta te se, prema zahtjevu vlasnika, u projektiranje interijera i eksterijera krenulo s osobito velikim poštovanjem prema povijesnom naslijeđu.

Ljetnikovac Kaštelet

„Kaštelet budi osjećaj mira i spokoja; mjesto je to gdje se susreću ljepota i povijest. Ovo je simbolična Bluesun destinacija gdje obitelji, parovi, izletnici i ljubitelji putovanja mogu stvarati sjajne uspomene“, naglašava Mubarak Al-Khalifa, predsjednik uprave Sunce hotela d.d.

Ljetnikovac Kaštelet

Zadatak preuređenja povjeren je Studiju Franić Šekoranja, uz arhitektonsku podršku tvrtke Stabilnost. Sobe, javni prostori, vanjske terase te atrij su u potpunosti preuređeni. Sama renovacija trajala je šest mjeseci i dovršena je u svibnju 2022., a izvodila ih je tvrtka Krekić-Avangard d.o.o. iz Zadra.

Ljetnikovac Kaštelet

Kombinacijom završnih obloga, namještaja i hortikulture, Residence Kaštelet je pretvoren u intimnu, ugodnu oazu, savršeno mjesto za opuštanje na korak od mora. Izgled, osjećaj i ukupno iskustvo hotela uvelike nadmašuju njegovu trenutnu kategorizaciju.  Slično nedavno otvorenom Bluesun hotelu Maestral, koji je oduševio javnost i goste svojim novim izgledom, Kaštelet je obnovljen kako bi gostima pružao iskustvo pet zvjezdica.

Ljetnikovac Kaštelet

Kašteletov impresivni atrij je postao mjesto najmirnijeg odmora za sve one koji žele pobjeći od ubrzanog tempa života. Mjesto je to gdje gost može uživati u atmosferi Jadrana uz šum povijesne fontane. Preuređen je na način da se u njemu može nastaviti tradicija koncerata dalmatinskih klapa, ali i, po potrebi, ugostiti svjetske i domaće pjevačke zvijezde.

Ljetnikovac Kaštelet

Bluesun Hotels & Resorts u svom portfelju broji 14 hotela na lokacijama koje su već desetljećima sinonim za najljepše dalmatinske plaže: Brela i Tučepi na Makarskoj rivijeri, Bol i Supetar na otoku Braču te Starigrad-Paklenica.

Ljetnikovac Kaštelet

Investicijom većom od 45 milijuna eura u manje od šest mjeseci renovirano je više od 800 soba i to u šest nekretnina u portfelju: Bluesun hoteli Elaphusa i Borak te Holiday Village Bonaca u Bolu na Braču, Bluesun hoteli Maestral i Soline u Brelima te Residence Kaštelet u Tučepima. Izazovi su bili mnogobrojni, ali investicija je uspješno privedena kraju.

Ljetnikovac Kaštelet

„Cilj naše investicije bio je poboljšati iskustvo našeg gosta i osvježiti Bluesun Hotels & Resorts kao mjesto gdje se uvijek rado dolazi. Ovaj cilj postaje stvarnost u obnovljenom Kašteletu. Do ove smo točke stigli zahvaljujući velikom trudu naših neumornih kolega i partnera“, zaključuje Mubarak Al-Khalifa.

Ljetnikovac Kaštelet
Ljetnikovac Kaštelet
Ljetnikovac Kaštelet