Privatni bazeni koji oduzimaju dah

| Design |

Singapur
Editor's pick by Tea Filipović

Tea Filipović, urednica Design, Lifestyle i Culture rubrika na Wall.hr portalu

Kako trenutačne temperature više nalikuju na proljeće ili početak ljeta odlučili smo vam stvoriti pravu ljetnu atmosferu, kad već u zimskoj ne možemo uživati... Ovih 10 nevjerojatnih i predivnih privatnih bazena navest će vas da se bar za tren opustite od posla i sanjarite o odmoru.

1. Bedford, New York

Bazen u obliku violine jedini je na svijetu i izrađen je po detaljnoj narudžbi kupca. Gotovo je vjerna replika prave violine s gudalom, a u same žice na violini i okolo nje ugrađena su LED svijetla kako bi instrument i noću mogao zadržati svoj oblik.

Bedford, New York
Bedford, New York

2. North London, Velika Britanija

Ovaj unutarnji bazen jedan je od najskupljih bazena na svijetu, a sam kompleks koji se nalazi unutar kuće sadrži cjelokupni spa – od niza sauni do tropskih tuševa. Kada se domaćini odluče napraviti bal, bazen se prekrije tvrdom pločom koji bazen pretvara u plesni podij.

North London, Velika Britanija
North London, Velika Britanija

3. Gilbert, Arizona

Najskuplji američki bazen gradio se gotovo pola godine, a cijena izgradnje bila je milijun dolara. Osim vodopada i fontana možemo pronaći tobogan visine 5 metara i jacuzzi u koji stane 15 osoba. Sve funkcije bazena od osvjetljenja do temperature vode mogu se podesiti putem iPhona iz bilo kojeg dijela svijeta.

Gilbert, Arizona
Gilbert, Arizona

4. Cape Town, Južnoafrička Republika

„Beskonačni“ bazen s kojeg puca pogled na obalu Cape Towna doista oduzima dah. Tome pripomažu i prozirni okviri bazena koji stvaraju osjećaj kupanja u oceanu, a samoj kući dodaju na estetici, eleganciji i luksuzu.

Cape Town, Južnoafrička Republika
Cape Town, Južnoafrička Republika

5. Grembergen, Belgija

Bazen koji se nalazi na krovu nekadašnje škole, sada privatnog doma, definitivno nudi jedan od najneobičnijih pogleda na okolinu. Pogled neprekidnog neba s tri strane probija grembergenški toranj koji daje zanimljiv kontrast boja i stilova.

Grembergen, Belgija
Grembergen, Belgija

6. Vancouver, Kanada

Stan za jednu osobu dužine 8 metara uspio je ukomponirati uz sav potreban životan prostor i bazen. Bazen s prozirnim podom nalazi se na krovu, a prostire se kroz cijelu dužinu stana.  

Vancouver, Kanada
Vancouver, Kanada

7. Singapur, Singapur

Bazen u obliku slova L obavija dvije strane ove prostrane kuće u Singapuru. Prekrasna priroda koja ga okružuje i prozirni okviri bazena koji ga čine beskonačnim, pretvaraju ovu kuću u pravo umjetničko djelo.

Singapur
Singapur

8. 232 West 15th Street, New York

Bazen unutar dnevne sobe. Što više treba reći?

232 West 15th Street, New York
232 West 15th Street, New York

9. Jupiter Island, Florida

Ovaj kompleks bazena pripada pjevačici Celine Dion koja očito jako voli privatne aqua parkove. Osim bazena na njezinom imanju nalaze se i trampolini, kućica na drvetu, dva tobogana i ogroman teniski i košarkaški teren.

Jupiter Island, Florida
Jupiter Island, Florida

10. Boulder City, Nevada

Tematski bazen koji nas je oborio s nogu. Priznajte, i vi biste spakirali kofere i namakali se u ovoj western idili.

Boulder City, Nevada
Boulder City, Nevada