Moderna šumska koliba koja oduzima dah

| Design |

Većina nas je pod svakodnevnim stresom od ubrzanog načina života i pomalo smo umorni od gužve i buke gradskog života. Prometne gužve, jurnjavu gradom i posao pokušavamo izbjeći vikendom odlaskom u prirodu. Sljeme, Jarun i slična riješenja odlična su, ali zamislite da imate vlastitu varijantu moderne kolibe negdje usred šume, usred ničega gdje možete pobjeći. Savršeno, zar ne? Provođenje vrijeme u prirodi ima umirujuće, osvježavajuće djelovanje. Zato vam danas donosimo savršenu ideju, zanimljivo i sigurno utočište, ideju za mjesto gdje se možete povući i opustiti.

Vipp Shelter

Iz danske dizajnerske kompanije Vipp dolazi proizvod Vipp Shelter, no to zapravo nije sklonište, nije koliba, nije pravi dom, a nije ni mobilna kućica, već nešto između. Hajdemo to objasniti ovako, zamislite si da negdje nađete prostor u šumi gdje se želite opuštati, naručite Vipp Shelter koji vam dostave i postave i imate zanimljivu vikendicu u prirodi.

Vipp Shelter

Ovaj prostrani i funkcionalni objekt ima 55 metara kvadratnih što je i više nego dovoljno prostora za savršen odmor. No ono što vas čeka unutra je pravi spektakl, luksuz kakav samo kompanija poput Vippa može ponuditi. Unutrašnjost sadrži doslovno sve što vam treba, od namještaja, kućanskih aparata, ručnika, pribora za jelo, čak i posteljine i to sve s potpisom Vippa. Dobro ste čuli - ova kompletna kućica osmišljena je dizajnerski kao "ključ u ruke".

Vipp Shelter

Cijena je prava sitnica, čak 475 000 eura, dok je rok dostave naručenog, šest mjeseci. Vipp Shelter kao proizvod dobitnik je i prestižne nagrade za dizajn magazina Wallpaper i to u kategoriji "Best Brand Extension".

Vipp Shelter

Prostori unutar Vipp Sheltera su podijeljeni u dvije razine, a na drugom nivou se nalazi spavaća soba sa staklenim stropom. Konstrukcija je napravljena od galvaniziranog željeza i stakla te drvenih podova.

Vipp Shelter

Cijela ideja Vipp Sheltera je olakšati povratak prirodi koja uvijek nudi osamu, a opet udobnost, prostor i luksuz kakav biste očekivali od kuće. Ovaj trenutni primjerak nalazi se u šumi u blizini Copenhagena, a možda se uskoro nađe i u nekoj od hrvatskih skrovitih šuma.

Vipp Shelter