Istarska vila od koje zastaje dah

| Design |

Villa Vera, Novigrad (Istra)
Editor's pick by Tea Filipović

Tea Filipović, urednica Design, Lifestyle i Culture rubrika na Wall.hr portalu

Najrazvijeniji grad u Hrvatskoj nedavno je postao bogatiji za ovu novu arhitektonsku ljepoticu koju možete iznajmiti želite li doživjeti najbolji odmor u životu. Ako ne znate o kojem se gradu radi, riječ je o Novigradu, malenom grad smještenom na zapadnom dijelu Istarskog poluotoka točno između Poreča i Umaga.

Kroz povijest Novigrad se razvijao na otočiću koji je u 18. stoljeću spojen s kopnom. Sačuvao je srednjevjekovne i povijesne ruševine, palače, zidine i kule koje su pod jednakom zaštitom UNESCO-a kao i one u Dubrovniku. Osim bogatog kulturnog i povijesnog nasljeđa, Novigrad je na glasu kao mjesto vrhunskih gastronomskih delicija i atributa koji će boravak u gradu svakome učiniti više no ugodnim te ga potaknuti da se ponovo vrati.

Spavaća soba Villa Vera
Spavaća soba "Villa Vera"

Na samome poluotoku, tik do obale smještena je ova luksuzna i moderna "Villa Vera", inače projekt lokalnog biroa "N.O.V.I.N.G.", koja pruža smještaj za 8 osoba u vrhunski opremljenim sobama. Tri spavaće sobe nalaze se na katu, opremljene s bračnim krevetima, dok jedna od njih ima odvojive krevete. 

Blagovaona i dnevna soba Villa Vera
Blagovaona i dnevna soba "Villa Vera"

U prizemlju vile nalazi se prostrani dnevni boravak gdje ćemo pronaći repliku poznate dizajnerske fotelje "Barcelona Chair" koju je dizajnirao arhitekt Ludwig Mies van der Rohe davne 1929. godine; blagovaonica koja je spojena s kuhinjom te četvrta spavaća soba, također opremljena s bračnim krevetom. Vila ima čak 3 kupaonice kompletno uređene i opremljene te jedan WC u prizemlju. Otvoreni plan prizemlja savršeno se spaja s vanjskom nadkrivenom terasom koja je stvorena za višesatna i/ili višednevna druženja uz roštilj. U dvorištu ne nedostaje zelenila, a privatnost vam je zagarantirana.

Terasa
Terasa "Villa Vera"

Na vrhu same vile poput poznatog nam klišeja "trešnje na vrhu šlaga", nalazi se prostrana terasa od 60 metara kvadratnihjacuzzijem, ležaljkama i zavidnim pogledom na more. Uživati možete u jutarnjem, dnevnom ili večerenjem druženju s obitelji i/ili prijateljima na vrhu terase ispijajući čaj, kavu ili pak vino. Najbliža plaža udaljena je samo 50 metara od vile, dok ćete za sportske aktivnosti i zabavu morati potegnuti čak 100 metara dalje. A ako niste ljetni tip, nemojte očajavati - "Villa Vera" može vas ugrijati i zimi. 

Villa Vera, Novigrad (Istra)
Villa Vera, Novigrad (Istra)