Zagreb dobio još jedan luksuzni butik

| Lifestyle |

Dolazak bečkog luksuznog branda Freywille u Zagreb sinoć je proslavljen living art izložbom posvećenom Gustavu Klimtu te nastupom Nine Badrić.

Raskošan i u svijetu jedinstven FREYWILLE nakit od finog emajla ukrašenog 18 kt  i 24 kt zlatom, ugodna atmosfera uz glazbu glazbene dive Nine Badrić te umjetnička djela znamenitog austrijskog slikara Gustava Klimta, obilježila su otvorenje ekskluzivnog Freywille butika u Zagrebu, u Preradovićevoj 2. Svečanom otvorenju butika koji osvaja svojim profinjenim i elegantnim interijerom poziva na otkrivanje unikatnih FREYWILLE kolekcija nakita i modnih dodataka poput luksuznih satova, ručno vezenih svilenih šalova te izuzetnih večernjih torbica.

U nastavku večeri za nezaboravnu i ugodnu atmosferu pobrinula se Nina Badrić koju je Freywille angažirao za svoju ambasadoricu u Hrvatskoj.  Emotivan i osebujan Ninin nastup utjelovio je unutarnju snagu i stav koji karakterizira sve žene koje vole ovaj umjetnički nakit, ali i pripremio publiku za jedinstvenu living art izložbu posvećenu obilježavanju 150. godišnjice rođenja znamenitog austrijskog slikara Gustava Klimta.

Freywille hommage Gustavu Klimtu

Nina Badrić je oduševljena raskošnim Freywille nakitom koji ujedinjuje  eleganciju i umjetnost. "Ljubav prema umjetnosti, vrhunska izvedba i duboko poštovanje prema drugim kulturama, definiraju rad i uspjeh Freywille kompanije te predstavljaju ono s čime se mogu poistovjetiti. Freywille nakit je otmjen, osebujan i trajne vrijednosti. Svaki komad je malo unikatno umjetničko djelo koje slavi humanizam, kreativnost i veličanstvenost života koja proizlazi iz obilja prekrasnih ljudskih emocija. Freywille nakit  biraju snažne, moderne žene, istančanog ukusa i snažno razvijene osobnosti kako bi istaknule svoju gracioznost i  privlačnost, ali prije svega svoju unutarnju snagu i stav“ - izjavila je Nina Badrić.

Iva Šuletnić izvrsno se snašla u ulozi kustosice i predstavila tri seta dizajna iz Freywille kolekcije Hommage à Gustav Klimt - Adele Bloch-Bauer, Hope i Nixe, sastavljenih od narukvica, ogrlica, prstenja, privjesaka, naušnica i elegantnih satova.

Iako inspirirani velikim Klimtovim remek-djelima, svaki je set nezavisan umjetnički rad Freywille umjetnika, no kao vidljiva stvaralačka poveznica između Klimta i Freywille-a, marljivo je i brižljivo proučavanje svakog detalja.

U setu inspiriranom portretom Adele Bloch-Bauer prevladavaju zlatne spirale simbolizirajući snagu ženstvenosti i erotike, a upotpunjene su ornamentima toplijih i hladnijih boja koji  zrače bezvremenskom  elegancijom i energijom. Set Hope, karakterističan po svojim živim bojama kombiniranim sa zlatom i nježnim spiralama, predstavlja optimističan pogled na budućnost, nadu kao duhovnu i ljudsku kariku koja nas okružuje s ljubavlju. Raskošnom, luksuznom ornamentikom zrači set Nixe. Skladno sastavljeni motivi odražavaju isprepletenu pozu dvije figure. Simbolizira realizaciju ženskog misterija i slavljenje njene putenosti.

Freywille nakit jedinstven je po autentičnom umjetničkom dizajnu bogatom raskošnim i živopisnim motivima te inspiriran najvećim majstorima slikarstva; Monet, Klimt, Hundertwasser i Mucha. Svaki  komad nakita ručno se izrađuje u izvornom ateljeu u središtu Beča, na istoj lokaciji još od 1951. Ovaj austrijski brand prisutan je s više od 90 butika u 35 zemalja. Freywille donosi onaj savršen osjećaj da živite umjetnost svaki dan, a od sada  u tom će osjećaju moći uživati i sve Zagrepčanke!

Otvaranje nisu propustili ni Željka Ogresta, Dubravko Merlić, Mare Milin, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar i brojni drugi.