Volkswagen predstavio Passat R-Line

| Lifestyle |

VW Passat R - Line

Potencijalni kupci Volkswagenovog automobila srednje klase sada imaju još veću mogućnost izbora, jer VW Passat sada nudi i paket opreme R-Line. Tu je i novi 1,4-litarski štedljivi TSI benzinski motor. Paket R-Line izvana je prepoznatljiv po posebnim aerodinamičkim karoserijskim komponentama koje automobilu daju sportsku notu. U odnosu na standardne Passate, drugačiji je prednji branik u kojem su ugrađena svjetla za maglu sa zakretnom funkcijom. Drugačije je dizajniran i zadnji branik, a „točku na i“ stavlja decentan spojler na poklopcu prtljažnika, odnosno krovni spojler, ako se radi o karavanskoj varijanti.

VW Passat R - Line
VW Passat R - Line

Automobil je postavljen na 18-inčne felge na kojima su gume dimenzija 235/40. Kromirani detalji na branicima i okvirima stakala savršeno su ukomponirani s osjetno zatamnjenim staklima, a uz opremu R-Line svaki Passat dolazi sa serijskim bi-xenon i dnevnim LED svjetlima. Bogata oprema pored ostalog uključuje mogućnost Bluetooth, USB i iPod , DAB audio sistem i kožom presvučen multifunkcionalni upravljač. Uz DSG mjenjač ispod upravljača su i polugice za ručnu izmjenu brzina.

Passat R-Line može se dobiti uz 1,6-litarski TDI motor sa 105 KS i ručnim mjenjačem sa šest stepeni prenosa, dok se dvolitarski TDI motor s 140 KS, pored ručnog, može dobiti i s DSG mjenjačem. Isto je i u opciji sa 1,4-litarskim TSI benzinskim motorom s 160 KS koji stiže kao čišća i štedljivija zamjena za 1,8-litarski TSI motor iste snage. Bez obzira na izbor motora, svaki Passat R-Line dolazi sa stop/start funkcijom.