Volkswagen predstavio električni e-up!

| Lifestyle |

Volkswagen e-up!

Njemačka kompanija Volkswagen neočekivano je otkrila električnu verziju modela up! na Godišnjoj konferenciji medija i investitora u Wolfsburgu. Nakon najavljene hibridne verzije modela up! prije dvije godine, VW je danas izveo iznenađujući potez i predstavio model e-up! koji će se moći naručiti već krajem godine. Očekuje se da će biti predstavljen  na Sajmu automobila u Frankfurtu u rujnu ove godine, četiri godine nakon pojavljivanja koncepta.

Maksimalna snaga električnog motora iznosi 82 KS, a kontinuirana izlazna snaga je 55 KS, uz 210 Nm obrtnog momenta. Ubrzanje od 0 do 100 km/h e-up! ostvaruje za 14 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 135 km/h. Litij-jonska baterija od 18,7 kWh je dovoljna je da automobil prijeđe 150 km/h do sljedećeg punjenja. Punjenje u trajanju od 30 minuta je dovoljno za 80 posto kapaciteta baterije.

Volkswagen e-up!
Volkswagen e-up!

Automobil je težak 1.185 kg, a ima prepoznatljiva zakrivljena LED dnevna svjetla, dok pragovi i prednji kraj aerodinamički optimizirani. Dobio je 15-inčne kotače, a u unutrašnjosti se nalaze sjedišta sa svijetlosivim presvlakama te kožne i kromirane detalje.