Vodena terapija "Float" efikasno umiruje dušu i tijelo

| Lifestyle |

Industrijski dizajner Unnur Valid rodom s Islanda zamislio je vodenu terapiju pomoću proizvoda "Float" koji se fokusira na duboko i opuštajuće vodeno iskustvo. "Veliki dio svog života proveo sam u vodi, upravo zato jer dolazim iz zemlje koja obiluje termalnim vodama i tradicijom kupanja u njoj", opisuje Unnur. "Dnevni izleti na bazene i povremene kupke u egzotičnoj prirodi dio su mog odrastanja i svakodnevnog suživota s vodom. "Float" kapa koja funkcionira poput plovka izrađena je od polietilenske pjene, neoprena i likre, a u paketu dolazi s plutajućom podrškom koju možete prikvačiti na noge za dodatno opuštanje. 

Ova vodena terapija daje slobodu plivačima od svih vanjskih ometanja te ih udobno smješta u vodu koja tijelu daje osjećaj bestežinskog stanja za savršeno opuštanje. Dok plutate u tijelu se događaju kemijske promjene, kao što je drastično opadanje napetosti mišića, krvnog tlaka i broja otkucaja srca, baš kao i uklanjanje adrenalina i kortizola iz krvotoka i zamjenjuju s korisnim endorfina.
 
 
U ovom trenutku postoji nekoliko bazena na Islandu koji nude redovite "Float" sjednice gdje ljudi dolaze zajedno uživati u ​​plutajućem odmoru.