Vaš ljubimac kao najvrijedniji dijamant

| Lifestyle |

Kućni ljubimci, nevezano radi li se o psima, mačkama, papigama ili iguanama čovjekov su najbolji prijatelj. Ljubav koju dajete svojim ljubimcima jednaka je onoj koju osjećate prema najbližima, nekad čak i veća. Nažalost, naši ljubimci ne žive ni blizu dugo kao mi i nerijetko se dogodi na nas smrt našeg najboljeg prijatelja koji je s nama od malih nogu baci u depresiju.

Kad se to dogodi tu su naravno fotografije i video filmovi koji će vas zauvijek sjećati na vaša druženja, a Amerikanci ne bi bili Amerikanci da nisu smislili još nešto. Priznajemo, nešto pomalo čudno, možda čak i morbidno, ali to je način da zauvijek pamtite svog ljubimca, ali i da se dokopate željenog dijamanta.

Oni koji ne mogu preboljeti svojeg ljubimca odnedavno imaju mogućnost da ga za pristojan budžet kloniraju ili pak mumificiraju, a sada njegov pepeo mogu pretvoriti u pravi pravcati dijamant. S obzirom da su dijamanti najbolji ženini prijatelji, a i prema nama su puno bolja opcija od mumije vašeg ljubimca, ova nas je metoda zainteresirala.

S obzirom da već nekoliko godina možete pepeo svojih najbližih pretvoriti u dijamante, sada se pojavila opcija na tržištu da isto učinite sa svojim kućnim ljubimcima.

Ugljen iz pepela pretvara se u prave dijamante izrađene od strane čovjeka koji su istovjetni onima nađenim u prirodi. Ukoliko vam ideja nije strašna već privlačna, jedna od kompanija kojoj se možete obratiti je LifeGem koja tvrdi da je u poslijednjih nekoliko godina od ljubimaca i ljudskih ostataka napravila preko 1.000 dijamanata.

Dijamanti napravljeni od pepela kućnih ljubimaca

Do sada su u dijamante pretvorili pepeo brojnih mačaka, pasa, ptica, zečeva, konja, čaki jednog armadila. Svaki od ovih dijamanata je vrlo rijedak jer ostaci imaju jedinstvene karakteristike u smislu udjele raznih kemijskih elemenata tako da ne postoji dva jednaka dijamata od dva različita ljubimca.

Cijena ove ekstravagancije i nije toliko urnebesno visoka koliko bi se  u prvu ruku očekivalo, počinju od oko 8.000 kuna, a ovise o boji i veličini dijamanta.

Stručanjaci uvjeravaju da su ovi dijamanti jednako dobri i kvalitetni kao i oni iz rudnika jer se u procesu proizvodnje imitiraju ubrzani uvjeti na Zemlji u kojima nastaju dijamanti. Za dijamant od jednog karata trebati će vam manje od šalice pepela, a možete donijeti i jednako toliko krzna. Činjenica da možete donijeti i krzno odnosno dlaku, dijamant možete napraviti i od svog živog ljubimca jer je i dlaka koja otpadne dovoljna dobra za proces.

Za one koji ne žele prihvatiti kraj svojih ljubimaca već žele da i dalje žive u nekom nakitu poput prstena, dobro je znati i za nešto jeftiniju verziju, u vidu cirkona koju nudi kompanija Pet Gems.