„Uradi sam“ ukrasi za bor

| Lifestyle |

Ako ste jedni od onih koji žele nešto malo drugačije za Božić, ove ideje za kuglice za bor iz kućne radinosti sigurno će vam se svidjeti. Ne postoji ni jedan drugi blagdan koji sa sobom nosi toliku čaroliju i radost prilikom pripreme blagdanskog stola i uređenja doma. Ukoliko niste vrijeme Adventa iskoristili za izradu svojih ukrasa za bor, a čvrsto ste odlučili da će vaš bor biti drugačiji i da ćete ga okititi kuglicama i ukrasima koje su vaših ruku djelo, neka vam ovaj vikend bude kreativni.

U principu je glavno da imate ljepilo, po mogućnosti pištolj s toplim ljepilom jer je najjednostavniji, a i smatra se ultimativnim alatom za svu kreativnu  izradu po vašem domu.

1. Za pingvin kuglice od žarulja potrebna vam je akrilna boja i malo vještine crtanja.

"Uradi sam" božićni ukrasi od žarulja

2.  Vrlo jednostavan, ali efektan ukras napravite od čepova za vino koje ste skupljali, a ni sami ne znate zašto. Evo upravo za ovaj trenutak i vaš bor s mirisom vina. Za ovaj ukras vam treba samo ljepilo i dodatni ukrasi po želji.

"Uradi sam" božićni ukrasi od čepova

 3. Stare magazine ili potrgane knjige pretvorite u ove neodoljive loptice koje prvo razrežite u obliku kruga, zatim zarolajte i zaljepite jedno za drugo, na kraju dodajte malo trakice i vaše papirnate kuglice su spremne.

"Uradi sam" božićni ukrasi od listova knjige

 4. Ako ste ljubitelj pistacija, vrlo vjerojatno se vrlo često susrećete s otpatkom ove grickalice koji redovite bacate u smeće, a sada imate odličnu ideju kako ovaj otpad reciklirati. U bilo kojem hobby shopu kupite ili stiropor ili spužva kuglice na koje samo zaljepite koštice pistacija. S ljepljenjem krenite od dolje pa sve prema vrhu, a za kraj dodajte mašnu i trakicu za vješanje.

"Uradi sam" božićni ukrasi od ljuske pistacija

 5. Tjestenina je nešto što svi imamo kod kuće, iako možda ne u ovom obliku koji je idealan za ove "pasta pahuljice". Proces izrade je vrlo jednostavan, tjesteninu poljepite, obojite akrilnom bojom u bijelo i dok se  još nije osušilo ili posipate umjetnim snijegom, pošpricate snijegom u spreju ili pak posipate srebrnim šljokicama.

"Uradi sam" božićni ukrasi od tjestenine
"Uradi sam" božićni ukrasi od tjestenine

 6. Ako vam je ostalo vaših Lego kockica na nekom tavanu još iz vremena kad ste bili mali vrijeme je da malo poredite tavan i izvadite svoje magične kockice. Kuglice i ukrasi od "legača" nešto su što sigurno neće proći nezapaženo.

"Uradi sam" božićni ukrasi od Lego kockica

7. Dosadile su vam klasićne staklene prozirne kuglice kojima ste kitili bor prijašnjih godina? Nema razloga za uzbunu i kupnju novi. Pažljivo izvadite vrh iz kuglice i napunite ih snijegom/bombonima ili nećim trećim i vaše "nove" kuglice su spremne za na bor.

"Uradi sam" božićne ukrašene kuglice

"Uradi sam" božićne ukrašene kuglice

 8. "Fini" ukrasi za bor. Napravite medenjak u raznim oblicima, probušite rupicu i okitite svoj bor. Ako ogladnite, znate gdje se nalazi klopa.

"Uradi sam" božićni ukrasi od kolačića

9. Čepovi od pive ili mineralne vode idealni su za ovakve slatke snjegoviće. Trebati će vam malo bijele boje, flomasteri i trakica za objesiti vaše ukrase. 

"Uradi sam" božićni ukrasi od čepova

 10.  Svoj bor možete okititi i malim bočicama koje možete pretvoriti u kopije snježnih kuglih. Figurice možete napraviti od plastelina, a snijeg kupite u svakom većem supermarketu.

"Uradi sam" božićni ukrasi od bočica

11. Ukoliko želite da vaš bor odiše duhom groznice subotnje večeri iskoristite stare cd-e koje planirate baciti. Razrežite ih i naljepite na svoje stare kuglice koje želite obnoviti.

"Uradi sam" božićni ukrasi od cd-a

 12. Sviđaju vam se ovi mali sobovi? Izrada je vrlo jednostavna jer kartone i ostatke wc-papira svi imamo. Obucite ih u neke materijale ili prelijepite folijom, dodajte ili nacrtajte oči. Na slici su vam i dodatci koji će vjerno dočarati rogove i nosi, a koje možete nabaviti u svakom hobby dućanu.

"Uradi sam" božićni ukrasi od kartona

"Uradi sam" božićni ukrasi od kartona

 13. I za kraj, tu su sobovi, ali i pahulje od puzzli koji iskorištavaju neobične oblike puzli kako bi vjerno dokazali raskoš rogova ili raznolikost pahulja. Za ovu ideju će vam ponovo trebati ljepilo, malo boje, flomaster ili plastićne oči i malo živaca.

"Uradi sam" božićni ukrasi od puzzli
"Uradi sam" božićni ukrasi od puzzli