Unikatni nakit Mirne Berend

| Lifestyle |

Nakit Mirne Berend

Bivša televizijska voditeljica, danas dizajnerica unikatnog nakita Mirna Berend otkrila nam je kako je hobi pretvorila u posao i kako uživa u izradi nakita koji obožavaju žene diljem Hrvatske. I dok mi žalimo za njenom elokventnošću na malim ekranima koji su u velikom deficitu s kvalitetnim voditeljicama, Mirna svoj mir pronalazi u izradi jedinstvenog nakita.
 

1. Kada i zašto ste se počeli baviti izradom nakita?

Sve je počelo 1994. godine kada sam zbog neprospavanih noći zbog bolesti mog sada pokojnog oca počela sasvim slučajno izrađivati nakit koje su kupovale žene koje su dolazile na uljepšavanje u moj tadašnji salon ljepote. Upravo tako je sve krenulo, a nedugo nakon toga zatvorila sam salon i potpuno se posvetila izradi nakita jer me oduvijek smirivao rad rukama. Tadašnji spas postao mi je posao i ljubav koja još uvijek traje.

2. Što vas inspirira pri izradi nakita?

 Trenutak kada izabirem repromaterijal od kojeg ću raditi nakit je i trenutak kada već u glavi slažem nakit .Prvo ga vidim u svojoj glavi, a onda ga i vlastitim rukama napravim. Uporno se i ustrajno opirem kineskoj bižuteriji koja se radi u milijunima komada. Stalno radim nešto novo i ne zamaram se onim što rade drugi, kao i uvijek u životu furam svoj film.

3. Kakve žene kupuju vaš nakit?

 Sve žene bez posebnih iznimaka, osim naravno one nekolicine koja misli da visoka cijena cijena nakita određuje i njegvu kvalitetu. Moj nakit je dokaz da se za veoma pristupačnu cijenu od 140 do 220 kuna može dobiti ogrlica koju možete nositi cijeli život.

4. Koje materijale koristite pri izradi nakita?

Najčešće su to prave perle koje imitiraju bisere u svim bojama. Tu su još metalni dijelovi koji ne mijenajaju boju, drveni rezbareni dijelovi, poludrago kamenje koralja, tirkiza, ametista i ahata do stakla svih dimenzija i boja.  Korisitim od svega pomalo, a plastiku izbjegavam u šitokom luku.

 5. Gdje i kako se može nabaviti vaš nakit?

Razni dućani diljem Hrvatske u svojoj ponudi imaju moj nakit, od Osijeka do Dubrovnika, a onda sam prije nekoliko mjeseci počela i oneline prodaju preko moje službene facebooke stranice shvativši da će tako moj nakit postati dostupan svima i stizati i do malih mjesta i žena koje ga vole nositi. Za svaku naručenu ogrlicu poklanjam naušnice, a za dvije naručene narukvice također poklonjam naušnice tako da naušnice više radim za poklanjanje vjernim kupcima mada se prodaju i zasebno. Na ovom Facebook linku možete pogledati kako izgledaju Mirnine rukotvorine, ali i odmah naručiti iste.

Nakit Mirne Berend
Nakit Mirne Berend