Tajno rovinjsko utočište koje ne smijete zaobići

| Travel |

Editor's pick by Tea Filipović

Tea Filipović, urednica Design, Lifestyle i Culture rubrika na Wall.hr portalu

U potrazi za prvim zrakama toplog sunca i daškom mora, Rovinj se morao pronaći na karti našeg proljetnog putovanja kao neizostavna destinacija neovisno radi li se dužem odmoru, vikend predahu ili jednodnevnom izletu. Otkrivajući njegove čari, naišli smo na skriveni obalni kutak kojeg ni pod koju cijenu ne smijete propustiti posjetiti u pohodu na istarski biser. Oprez: prizori koje ćete vidjeti mogli bi vas natjerati da se odmah odlučite na putovanje. 

Mediterraneo bar

Razlog više zašto posjetiti upravo Rovinj je Mediterraneo bar - novo neodoljivo skriveno utočište smješteno na rovinjskim stijenama u jednoj od najšarmantnijih ulica imena Santa Croce, odnosno Sv. Križa na kućnom broju 24. Tijekom dana Mediterraneo je beach bar koji nudi svježe mljevenu kavu i voćne napitke, dok se uz zalazak sunca pretvara u neodoljivi koktel bar kojemu apsolutno ništa ne nedostaje - osim vas. 

Mediterraneo bar

Ono što ih čini potpuno drugačijima od drugih jest to što jednom tjedno lokalni autohtoni glazbeni duo svira na rovinjskoj batani, odnosno na malenoj brodici karakterističnoj za istarsko podneblje. I ne, brodica nije na suhom već preko puta vas u moru!

Mediterraneo bar

Iako je tek prva sezona iza kreativnog tima Mediterraneo bara, mogu se pohvaliti velikim brojem stranih posjetitelja iz cijelog svijeta, ali i velikim brojem domaćih gostiju zbog kojih se Mediterraneo bar pretvorio u kultno mjesto koje se ne zaobilazi. "Mnogi bloggeri i svjetski puntici navraćaju i ostavljaju svoje priče i poruke na zidovima te tako oplemenjuju konstantnu ugodnu i opuštenu atmosferu", poručuju iz sada već sunčanog Mediterranea.

Mediterraneo bar

Slike koje možete vidjeti vrijede tisuću riječi, a sam doživljaj još više toga, stoga vjerujući u našu dobru procjenu (jer vas nikada do sada nismo loše uputili), sami otkrijte novo tajno utočište iz kojeg nikada nećete htjeti otići. Tražite li pogled na more u ugodnoj, opuštajućoj atmosferi, Mediterraneo bar je jedno od najboljih novih mjesta koje vam to može pružiti. Na vama je samo da ga posjetite.

Mediterraneo bar