Predstavljamo porečku romantičnu vinoteku koju nikako ne smijete zaobići!

| Travel |

Editor's pick by Tea Filipović

Tea Filipović, urednica Design, Lifestyle i Culture rubrika na Wall.hr portalu

Ako ljetujete u Istri ili ju imate u planu posjetiti, nikako ne smijete zaobići Poreč i vinoteku te vinski bar Epulon koji se nalazi tik do Eufrazijeve bazilike u samom povijesnom centru. Ako nam vjerujete na riječ, romantičnija jutarnja kava ili večernja čaša vina ne može biti ispijena ni na samom Trgu svetog Marka u Veneciji.

Vinoteka i vinski bar Epvlon ili jednostavnije Epulon mjesto je gdje ćete uz čašu ili bocu vrhunskog istarskog vina moći degustirati pravi istarski pršut, ombolo, sir, slane i marinirane inćune, ali i slavonski kulen, kulenovu seku i špek kako bi se istaknuli svi pravi okusi Hrvatske. Iako se u vinoteci pretežito nalaze lokalna vina iz Poreča i okolice, mjesto na policama zauzelo je i nekoliko najboljih kontinentalnih i dalmatinski vinara. Zanimljivo je to da svako vino koje ćete pronaći u vinoteci možete naručiti i po jednu čašu, stoga ne morate kupovati bocu kako biste degustirali čarobne istarske arome. No poprilično smo sigurni kako ćete nakon samo jedne čaše shvatiti o čemu pričamo i prizvati konobara.

Vinoteka Epvlon, Poreč

Samo prostor uredio je vlasnik Danijel Čamdžić koji nam je rekao kako je inspiraciju pronašao promatrajući i proučavajući slične vinoteke u Toskani i Provansi u kojima se možete osjećati kao da sjedite u svom dnevnom boravku ili na terasi. Cvjetni stolnjaci, obnovljeni drveni namještaj iz prošlog stoljeća, keramički lusteri, pletene košare za vino i svijećnjaci samo su dio romantičnog utočišta koji će ugrijati svako srce i opustiti svačiji um. Iako se prvenstveno radi o mjestu gdje se pije vino, Epulon funkcionira i kao bar koji od jutra ima ponudu odlične kave te razne napitke kao što su bezalkoholni kokteli ili pak oni s pjenušcem.

Vinoteka Epvlon, Poreč

Doznajemo kako i  bi se uskoro u ponudi mogla pronaći i svježa jadranska žutorepa tuna, no do tada bit ćemo iznimno zadovoljni i s domaćim tinjanskim pršutom i pravom istarskom malvazijom – mi smo vinoteku Epulon već posjetili, sada je vrijeme na vama!

Vinoteka Epvlon, Poreč