Njummy – novi i drugačiji gastro kutak u Zagrebu

| Wine and dine |

Editor's pick by Tea Filipović

Tea Filipović, urednica Design, Lifestyle i Culture rubrika na Wall.hr portalu

Za gastronome koji vole jesti drugačije – čekaju vas u Njummyju!

Ljubav prema hrani probudila se iz jednostavnog menija koji se razvio unutar chillout hostela Zagreb – odabran je super tim, postavljene pristupačne cijene, a rezultat i reakcije gostiju hostela bile su iznad očekivanja. Nevjerojatno je koliko je puno ljudi htjelo kušati nešto lokalno, inovativno i pripremljeno na nepcima zanimljiv način.

Slijedom toga, Njummy tim odlučio je urediti novi prostor i omogućiti svim gostima da zagrizu u isto, ranije spomenuto zadovoljstvo. Želja za razvojem i rastom, većim i širim menijem, konačno je urodila plodom u obliku Njummy restorana koji svojim unikatnim izgledom interijera, hrane i ostalih detalja veoma odstupa od svega što ste imali priliku vidjeti do sada.

Prostor je intiman i u svakom detalju unikatan – u njemu možemo pronaći ručno izrađenu stropnu rasvjetu, stolove u obliku flight casea, šank, galeriju, cvjetne aranžmane i mnogo pažljivo odabranih elemenata s određenom vizijom u čije je stvaranje uloženo mnogo truda. Cilj je gostima omogućiti da osjete pozitivnu energiju samog prostora, pristupačnost osoblja, a da sam fokus postave na meni koji je izveden na nov, moderan i kreativan način. Jesti Njummy hranu sigurno će probuditi i ugodno iznenaditi gotovo sva vaša osjetila. Viziju kako bi prostor i interijer trebao izgledati (i kako izgleda) imao je vlasnik restorana Goran Osredečki.

Njummy restoran

Naznaku da je gastronomski doživljaj U Njummyju drugačiji, daju zanimljiva imena nekih tradicionalnih i uobičajenih jela poput “Pečeni rok rok s mlincima“, „Zekoslav u umaku sa štrucom od sira, griza i koprive“ ili „Rajske ptice“. Vegetarijanci imaju razloga za veselje jer u Njummyju neće ostati gladni s posebno kreiranom ponudom za njih. 

Ponukani tradicionalnom hrvatskom kuhinjom te modernim kombiniranjem najkvalitetnijih namirnica, u Njummyju možete pronaći tri vrste menija, od kojih je svaki dodatno obogaćen domaćim juhama, osvježavajućim salatama, božanstvenim desertima i vrhunskim vinima. Često nepravedno zapostavljeni dodaci predstavljaju mogućnost personalizacije svakog jela prema osobnim preferencijama i zaslužuju jednaku pažnju kao i glavna jela.  

"Piletina punjena brokulom i gorgonzolom s pećenim krumpirom"

Dnevni meni će sve u gužvi iznenaditi brzinom, cijenom i raznolikošću. Svaki dan možete pronaći tri jela od kojih je jedno mesno, drugo varivo (“na žlicu“), a treće tjestenina. Neka od jela koja će obradovati nepce su čobanko, pijani gulaš, picektina na štapiću sa šunkom i sirom, pilefile punjen brokulom i gorgonzolom te mnoga druga. 

A la carte meni će gastroljupce ostaviti pod dojmom posebnih okusa tijekom popodnevnih i večernjih sati. Ponuda uključuje i jela koja su osmišljena samo za istančane ljubitelje drugačijih vrsta mesa poput „Patke pale s kruške“, „Zapečene povrćinke“,  „Špikovane junetine s domećim njokama“, „Pucketavih zabataka“, „Gljungića s domaćim njokama sa skutom“.

"Patka pala s kruške i Zapečena povrćinka"

Ekspress meni je za jednostavnije, ali otprije poznate i oplemenjene okuse poput rižota s povrćem, bezmes burgera s pomfriom i purgerskog s restanim krumpirom.

Doručak posebno želimo izdvojiti kao stalnu, raznovrsnu ponudu u obliku švedskog stola koji će zadovoljiti i najzahtjevnije ranoranioce. Veliki izbor narezaka, sireva, jaja, žitarica, kiflica, voća pa i čvaraka idealan je za sve, bez obzira na jutarnje navike. Iako mnogi preskaču doručak, sada je vrijeme za promjenu navika jer dan možete započeti s nečime njummy.   

Osvježavajuća jela poput kvinoje s avokadom, pinjolima i fetom; salate s toplim piletom i hladnim povrćem; našopane salate; miješanog lišća; povrćjuhe, zelenog gustiša i slično su samo neka od iznenađenja koji čekaju na vaš dolazak.   

Kvinoja s avokadom, pinjolima i fetom

Bilo da se radi o brzom ručku ili otmjenoj večeri, sada postoji mjesto gdje gastro ponuda nije dosadna, te se mijenja više puta godišnje. Njummy ima mogućnost raditi razne evente agencija, tvrtki, rođendana, proslava, press konferencija i slično tome. Cijene menija kao i dodataka su i više nego prihvatljive za svačiji džep te vjerujemo da će vas ugodno iznenaditi novim kombinacijama začina, gdje prepoznatljiva jela dobivaju potpuno nov i poboljšan okus. 

Njummy restoran