Istanbul ima novo savršeno mjesto za bijeg od realnosti

| Travel |

FIL Bookstore nova je istanbulska knjižara koja je postala savršeno mjesto za kulturnih bijeg - to je mjesto gdje putnici mogu uživati čitajući knjige, ispijajući kave i razgledavajući umjetnine te se izgubiti u svijetu mašte u ovom živahnom turskom gradu.

Jedan veliki izazov projekta bio je taj da se radi o relativno maloj površini, samo 80 kvadratnih metara, koja diktira svakom kutku da mora biti optimiziran. Razvojni tim iz biroa Halükar, pristao je na redizajn i izazovno projektiranje unutrašnjost koje mora biti potpuno funkcionalno, ali i izlučivati ​​toplinu i udobnost.

Ispunjen osobnošću iznutra i izvana, nekonvencionalna knjižara ima neke zanimljive elemente dizajna: "Možda je najatraktivniji element u prostoru je "slona kljova" - cijevi oslikane u prepoznatljivu boju knjižare, koja ide uz zid i kroz namještaj ", rekao je arhitekt. "Cijevi se tako pretvaraju u rasvjetno tijelo, vješalicu, kauč, rukohvat, police, stubišta ili naslon."

Volimo tirkizne linije koje su u kontrastu protiv bijelih zidova i stropa, kreirajući tako atmosferu u knjižari i kafiću koja je razigrana, stvorena za opuštanje i ispunjena primamljivim vizualnim efektima.