Top 10 najboljih svjetskih SPA resorta

| Lifestyle |

Monastero Santa Rosa Hotel & Spa

Spa centri u zadnjih su nekoliko godina postali stvar prestiža u luksuznim hotelima i resortima. Sobe i usluga moraju biti standardno dobre, ali spa je mjesto gdje se vidi razlika. Danas vam donosimo 10 najboljih spa na svijetu!

1. Ritz Carlton Okinawa, Japan
Otvorenje Ritz Carltona u svibnju stavio je Okinawu na listu turističkih  hit destinacija. Osim što ima poželjnu subtropsku klimu, vrhunske destinacije za ronjenje, netaknute plaže i mjesta UNESCO-ve Svjetske baštine poput ruševina kraljevstva Ryukyu. Sobe se kreću od 770$ na noć.

Ritz Carlton Okinawa
Ritz Carlton Okinawa


2. Monastero Santa Rosa Hotel & Spa Amalfi Coast, Italija
Nekadašnji samostan iz 17. stoljeća na pitoresknoj Amalfi obali pretvoren je u  luksuzni boutique hotel sa samo 20 soba. Otvoren je u svibnju ove godine, a vrlo uspješno spaja prošlost s modernim vremenom. Stoga se možete opustiti u grijanom bazenu s pogledom na more, izvornim stropovima i stupovima iz 17. stoljeća koji su savršeno kombinirani s modernim objektima kao što su zatvoreni bazen, hidroterapijske grijanim klupe i vrtložne kupke stopala. Cijene noćenja kreću se od 478$.

Monastero Santa Rosa Hotel & Spa
Monastero Santa Rosa Hotel & Spa

 
3. Dusit Thani Baa Atoll, Maldivi
Ovaj šik resort sa 100 vila na otoku Mudhdhoo otvoren je u veljači, a nalazi se blizu Hanifaru Huraa, UNESCO-vog Svjetskog rezervata biosfere u kojem je hranilište divovskih raža i kitopsine. Od ponuđenih aktivnosti ističe se ronjenje, a možete se i okupati u najvećem bazenu na Maldivima postavljenom tako da okružuje vrlo staro banyan drvo. Vilu možete unajmiti za 750 dolara po noćenju.

Dusit Thani Baa Atoll
Dusit Thani Baa Atoll

 
4. Sofitel Thalassa Agadir Sea & Spa Maroko
Ovo partnerstvo između Sofitela i Thalassa Sea & Spa donosi nam luksuzno odredište za zdravstveno osviještene posjetitelje Maroka. Resort je otvoren u travnju i nudi holističke programe koji uključuju naturopatske konzultacije, alternativnu medicinu i mogućnost privatnog treninga. Patrice Demangel, lice iza prvog u svijetu luksuznog restorana sa zdravom hranom, odgovoran je za pripremu zdravih menija. Cijene noćenja počinju od 230 američkih dolara.

Sofitel Agadir Thalassa Sea & Spa
Sofitel Agadir Thalassa Sea & Spa

 
5. Regent Bali Indonesia
Luksuzno okruženje koje nudi novi Regent Bali na plaži Sanur dovoljan je poziv svima koji se žele riješiti stresa i napetosti. Uz svaki apartman uključena je batlerska usluga i 180 stupnjeva pogleda na ocean. Ovaj resort otvara se u studenome, a nudi tropske vrtove i 200 metara plaže

Regent Bali
Regent Bali

 
6. Siam Bangkok, Tajland
Hotel s 39 apartmana na rijeci Chao Praya nova je poslastica u Bangkoku koja nudi zabavne načine opuštanja i rekreacije. Možete birati između standardnog spa i hammama, retro teretane s ringom za Muay Thai, prostora za yogu na otvorenom i horizontskog (infinity) bazena uz rijeku. Do 31. kolovoza povodom otvorenja možete iskoristiti promotivnu cijenu noćenja u apartmanu od 262 dolara.

The Siam Bangkok
The Siam Bangkok

 
7. Vivanta by Taj Bekal Kerala, Indija
Umirujuća lokacija na ulasku u lagune i jezera Kerale podiže privlačnost ovom resortu. Jiva Grande Spa nudi spa doživljaj umotan u drevne wellness tradicije poput ayurvede, indijske aromaterapije, raznih pilinga i beauty rituala. Cijene noćenja kreću od 248 dolara.

Vivanta by Taj Bekal Kerala
Vivanta by Taj Bekal Kerala

 
8. Anantara Resort & Spa Sanya Hainan Island, Kina
Inspirirano Tajlandom, ovo ljetovalište sa 122 sobe otvoreno je prošlog mjeseca, nudi spa vile s bazenima, pogled na ocean i domaćine kojima je jedan cilj iznad svih ostalih – ugađati gostima. Koriste se wellness tretmani iz Indije i Tajlanda, ali se naglasak stavlja i na spa tretmane temeljene na drevnim kineskim ritualima s čajem, 3.000 godina starim postupcima pomlađivanja korištenjem smrvljenih bisera. Cijena noćenja: od 293 dolara naviše.

Anantara Sanya Resort & Spa
Anantara Sanya Resort & Spa

 
9. St. Regis Bal Harbour Resort Florida, SAD
Ovaj luksuzni resort s 243 sobe glamurozno je odmaralište u Gold Coastu u Južnoj Floridi. Remede Spa ima sobe s Vichy kišnim tuševima, finske saune i aromatske saune.  Svakako treba isprobati Bal Harbour 24-karatni tretman lica koji završava prskanjem lica zlatnim uljem. Cijene noćenja kreću se od 420 dolara naviše.

St Regis Bal Harbour Resort
St Regis Bal Harbour Resort

 
10. Angsana Balaclava, Mauricijus
Odmaralište s 52 sobe nalazi se u Turtle Bayu, na sjeverozapadnoj obali Mauricijusa. Otvoreno je u prosincu prošle godine i nudi 21 spa apartman s privatnim bazenima i verandama na kojima možete osjetiti dašak vjetra. Spa apartman na jednu noć košta 750 dolara.

Angsana Balaclava
Angsana Balaclava