Dodjela nagrada Emmy na Instagramu nominiranih

| Lifestyle |

Ekipa serije "Breaking Bad"

Los Angeles je sinoć bio domaćin dodjele nagrada Emmy, 65. po redu. Najprestižnija nagrada, koja se dodjeljuje za najbolju TV dramu, otišla je ekipi serije "Breaking Bad". U konkurenciji za najbolju seriju bili su još i "Mad Men", "Game of Thrones", "Downton Abbey", Netflixov "House of Cards" i drugi. Kada je u pitanju pobjedničko TV ostvarenje, to i nije bilo preveliko iznenađenje s obzirom na to da su mnogi prognozirali da će upravo "Breaking Bad" koji ulazi u svoju poslijednju sezonu, a do sada nije dobio ovu nagradu, konačno dobiti ovu prestižnu nagradu. 

Bryan Canston i Aaron Paul
Bryan Canston i Aaron Paul

Najveće iznenađenje svakako je trijumf Jeffa Danielsa (The Newsroom) koji je izabran za najboljeg glumca u dramskoj seriji i to u konkurenciji Jona Hamma (Momci s Madisona), Damiena Lewisa (Homeland) i velikog favorita, Briana Cranstona (Breaking Bad). Claire Danes, koja dugo nije imala zapažene filmske uloge ponovo se vratila na velika vrata osvojivši Emmy za najbolju glumicu. Danes je nagradu osvojila zahvaljujući ulozi CIA-ine agentice u seriji "Homeland". 

Heidi Klum
Heidi Klum

Najbolja komedija je "Modern Family", a najbolji glumac u kategoriji komedija je Jim Parson. Julia Louis-Dreyfus (Veep) je proglašena najboljom glumicom u kategoriji komedije. Najboljim scenarijem je proglašen scenarij za seriju "Homeland", a najboljim rediteljem drame David Fincher za režiju "House of Cards" čime je ovo postala prva serija koja je osvojila "Primetime Emmy", a da se ne emitira ni na jednoj televiziji već isključivo online. Bobby Cannavale ("Boardwalk Empire") je najbolji sporedni dramski glumac, a Anna Gunn ("Breaking Bad") najbolja sporedna glumica u TV drami. Tina Fey i Tracey Wigfield ("30 Rock") su dobili Emmy za najbolji scenarij za komediju, a Gail Mancuso je najbolji reditelj komedije ("Modern Family"). Tony Hale ("Veep") je proglašen najboljim sporednim glumcem u kategoriji komedije, a Merritt Wever ("Nurse Jackie") najboljom glumicom. 

Kao i uvijek kad su u pitanju neke nagrade, imali smo prilike vidjeti glunice i glumce u svom najboljem izdanju i moramo priznati da nije bilo nekih prevelikih modnih podbačaja. Ono što je nama posebno zanimljivo su fotografije koje su sa svojim fanovima i sljedbenicama glumci dijelili na društvenim mrežama poput Instagrama i Twittera i od kojih vam neke donosimo u našoj galeriji.

Sofia Vergara i Ed O'Neill
Sofia Vergara i Ed O'Neill