5 ustaljenih fraza koje ne biste trebali izgovarati na poslu

| Tech |

5 ustaljenih fraza koje ne biste trebali izgovarati na poslu

Ako ste mladi (ili samo tako izgledate) ne dopustite da zbog godina (ili izgleda) budete procijenjeni kao neiskusni i laka roba za izrabljivanje na poslu. Osim što ćete možda izgledati starijima u crnoj odjeći i s jačim make upom, postoje i drugačiji načini koji će vam osigurati da vas kolege i kolegice smatraju zrelom i iskusnom poslovnom osobom. Business Insider nedavno je izdvojio ustaljene fraze koje biste trebali izbjegavati na poslu zbog kojih biste mogli izgledati neiskusno i naivno, stoga ih izbrišite iz vašeg vokabulara što prije i moguće.

1. "Ne znam."

Nikada nemojte izgledati kao da nemate odgovor. Naglasite da se upravo bavite tim pitanjem ili problemom te da ćete im javiti detalje čim saznate rješenje. Tako ćete svima obznaniti da imate sve pod kontrolom.

2. "Ja" i "Meni"

Steći ćete autoritet ako ove zamjenice uklonite iz svog vokabulara - pogotovo iz e-mailova.

3. "Morat ću pitati svog šefa/šeficu."

Gotovo uvijek imamo nekog nadređenog, no podsjećanje nekoga na to nas automatski čini inferiornijima i manje vrjednijima. Ako ne znate odgovor, recite da ćete se posavjetovati s timom i javiti odgovor u najkraćem mogućem roku.

4. "Možemo se naći kad god vama/ti odgovara."

Kada ste stalno zaposleni, ne može se od vas očekivati da ste stalno slobodni - izdvojite točno vrijeme kada se možete naći.

5. "Pokušat ću."

Ova fraza daje dojam da nemate dovoljno snage napraviti nešto stoga je zaobiđite u širokom luku.

Kako postati direktor/ica?