Što sve možete napraviti od drvenih paleta?

| Lifestyle |

Drvene palete same po sebi nisu posebno atraktivne, ali uz malo truda možete ih preoblikovati u lijepe komad namještaja i to bez većih financijskih ulaganja. Od stolova i polica za knjige do žardinjera i vrtnih ležaljki, za namještaj od paleta naći će se mjesta u svakom kutku vašeg doma. Osim u interijeru, palete se mogu iskoristiti za razne predmete za vrt ili terasu. Od originalnih posudica za cvijeće do vrtnih ležaljki na kojima možete uživati u toplim zrakama sunca, palete će svakom domu pružiti dozu originalnosti. U galeriji saznajte koje još elemente možete napraviti od ove iskoristive drvene konstrukcije.

Stol

Dvije palete pričvrstite jednu na drugu, na donji dio stavite kotačiće i vaš pokretni stolić je spreman. Obojite ih u svoju omiljenu boju ili ih ostavite u izvornom obliku ako preferirate rustikalni stil uređenja.

Krevet

Zbog čvrstoće i postojanosti, palete mogu poslužiti i kao osnova za krevet. Potreban vam je samo još dobar madrac koji će osigurati udobno spavanje i miran san.

Kutna garnitura

Ako palete naslažete jednu na drugu, dobro učvrstite i na vrh stavite jastuke odgovarajućih dimenzija, dobiti ćete kutnu garnituru.

Radni stol

Bilo da je izrađen od drva ili snažne plastike, s ugrađenim policama ili bez njih, radni stol je važan komad namještaja u modernom domu i svakom uredu. Simpatičan rusitikalni stol na kojem možete obavljati svoje poslovne obaveze možete napraviti i sami. Paletu pričvrstite na visoke nogare, a kako biste dobili čvrstu površinu, praznine popunite letvama od druge palete.

Police

Paleta postavljena na zid kuhinje poslužiti će kao odlično mjesto za odlaganje teglica sa začinima i drugih kuhinjskih potrepština. U dnevnom boravku u polici od paleta naći će se mjesta za knjige i ukrasne figurice.