Steam-O, neodoljivi parni bicikl

| Lifestyle |

Steam-O bicikl

Ljeti je bicikl definitivno najbolje prijevozno sredstvo koji osim što odlično izbjegava prometnu gužvu, jača mišiće naše stražnjice. Uz to, bicikl je postao pravi modni dodatak na ulicama hrvatskih gradova, bilo da se radilo o onim šminkerskim, gradskim ili pak planinskim „nabrijanim“ biciklima. Stoga vam danas predstavljamo jedan savršeno osmišljen bicikl koji bi voljeli da se nađe u našim rukama. Iako žene najviše vole one jednostavne, najčešće u bijeloj ili nekoj drugoj ženstvenoj boji, sigurni smo kako će ovaj model postati mračni predmet želja kako brojnih žena, tako i brojnih muškaraca.

Steam-O bicikl
Steam-O bicikl

Bicikl Steam-O djelo je dizajnera Janosa Inspergera i mogli bi ga opisati kao moderno vozilo koje inspiraciju vuče iz prošlosti, iz dizajna kultnih parnih lokomotiva. Upravo se ta inspiracija vidi u aerodinamičnom obliku svog snažnog okvira. U klasičnom stilu '30-ih godina, Steam-O ima kožno sjedalo, veliko prednje svijetlo u kromu i bronci te naplatke u stilu lokomotiva. 

Steam-O bicikl
Steam-O bicikl

Glavna značajka mu je poluga podvozja koja je ista kao iz lokomotiva u prošlosti. Ovaj jedinstveni sustav pokretanja i iznimna posvećenost detaljima razlikuje ga od drugih bicikala. Okretni moment prenosi se pedaliranjem pomoću vratila spojke i štapova. Spojne šipke kreću se okomito i vodoravno kako se okretna ruke rotira, a uz mali prijenosnik dobiva i brzinu.