Službeno predstavljen BMW 3 Gran Turismo

| Lifestyle |

BMW 3 Gran Turismo

Serija 3 Gran Turismo će debitirati na Sajmu automobila u Ženevi sljedećeg mjeseca, ali automobilska kompanija BMW jučer je službeno predstavila svoj model. Radi se o kombinaciji sportskih i dinamičnih gena limuzine sa praktičnošću Touring verzije. Model poprilično nalikuje Seriji 5 GT, ali su dizajneri uspjeli "smekšati" neke linije i ovom hatchbacku dati kohezivniji izgled. Ključne karakteristike dizajna su istaknuta prednja maska, prozori bez okvira i padajuća linija krova koja se ptoteže do stražnjeg dijela automobila. Tu su također i velika vrata prtljažnika sa aktivnim spojlerom koji se automatski podiže nakon što automobil dostigne brzinu od 110 km/h, a spušta se pri brzini manjoj od 70 km/h.

Kao što je slučaj sa većinom novih BMW-ovih vozila, Serija 3 GT može biti opremljena Sport Line, Luxury Line ili Modern Line paketima. Tu je i M Sport paket koji podrazumijeva i aerodinamični body kit, sportski ovjes i 18-inčne kotače.

Izmjene u unutrašnjosti su ograničene, ali je pozicija sjedišta nešto viša, a prostor za noge na zadnjim sjedištima je povećan za 70 mm. Zapremina prtljažnika iznosi 520 litara, a u slučaju spuštanja stražnjih sjedišta se povećava na 1.600 litara. U galeriji pogledajte kako izgleda novi BMW 3 Gran Turismo.