Severina najavila početak regionalne turneje

| Lifestyle |

Danas je u Zagrebu, u hotelu Esplanade održana novinska konferencija jedne od najpopularnijih regionalnih pjevačkih zvijezdi na Balkanu, Severine Vučković,  povodom predstavljanja svih aktivnosti vezanih uz nadolazeću  turneju “Dobrodošao u klub” .

 „Dobrodošao u klub“ biti će bajka u četiri čina. To će biti svojevrsno putovanje kroz tamne i svjetle trenutke ljudske duše u vizualno-glazbenom teatru. Umjetničko vodstvo turneje je preuzela međunarodna kazališna organizacija Pandur Theaters -  koja je u svijetu, a i kod nas poznata prije svega po svojim intrigantnim kazališnim  i interdisciplinarnim projektima u drami, operi i baletu.  Umjetnički voditelj Tomaž Pandur je jedan od najzanimljivijih i najnagrađivanijih europskih kazališnih redatelja s autorski prepoznatljivim rukopisom, koji po pravilu ne preuzima poznate, nego stvara nove trendove. Za Severinin koncert izabrao je iznimnu međunarodnu umjetničku ekipu: od filmskog i video umjetnika Dorijana Kolundžije iz Galerije 12, dramaturginju Liviju Pandur, koreografa Anžea Škrubeja i njegov plesni ansambel Maestro, za tehnički dio zadužan je Željko Radočaj dok kostimografiju potpisuje Marko Mitanovski koji je imao prilike surađivati i surađuje sa svjetskim  glazbenicima I umjetnicima; Beyonce, Lady Gaga, Skunk Anansie, Katie Melua, Sophie Elis – Bextor, Paloma Faith, Immodesty Blaize, Bishi, Broken Hearts I mnogim drugima. Markove kreacije poznate su po skulpturalnoj, kazališnoj formi, detaljiziranim konstrukcijama i preciznoj geometriji, a njegovu smo reviju imali prilike vidjeti na zagrebačkom Dreft Fashion Weeku prije nekoliko sezona kada je oduševio domaću publiku.

Severina na predstavljanju turneje "Dobrodašao u klub"

Marko nam je ispričao kako je do suradnje sa Severinom došlo preko poznanstva s Tomažom Pandurom, kako je Severina vrlo pristupačna i kooperativna „Mogu reći da mi je iako itekako zna što želi ostavila otvorene ruke i umjetničku slobodu da osmislim kostime. Naravno, ona je šefica i njena je zadnja. O kostimima za sada ne smijem ništa otkriti, ali nadam se da će Severina biti zadovoljna“. Na pitanje je li ga strah suradnje sa Severinom s obzirom da je ipak još poprilično mlad dizajner koji je na našem tržištu najpoznatiji po gostovanju na Dreft Fashion Weeku čiju je publiku ostavio bez daha odgovara „Naravno da me je strah, ali neću dozvoliti da taj strah nadjača moje stvaranje i krajnji rezultat mog rada. Inače gostovanje na Dreft Fashion Weeku Zagreb mi je izuzetno pozitivno iskustvo koje mi je pomoglo da upoznam vašu modnu scenu i stvorim neki imidž.“

Dobrodošao u klub“ utjelovljuje Severinino viđenje cijelog tog putovanja kroz pjesmu i melodiju, popraćeno vizualnim radovima i scenskim pokretima. Publika će istovremeno prisustvovati spektaklu i intimnom performansu, otvaranju onog najdubljeg što nosimo u sebi, jukstapoziciji ljubavi i mržnje, tame i svjetla, tuge i radosti, dobra i zla, reda i kaosa. Iskusit će neobično putovanje kroz osjećanje ushićenja i radosti, bola i tuge slomljenog srca.

Severinina turneja počinje 23.03.2013., u Rijeci, u Dvorani Mladost i obuhvatit će glavne pozornice u cijeloj regiji.  Beograđani će ju imati priliku vidjeti u Kombank Areni 30.03., potom se cijela turneja seli u Skopje gdje će se koncert održati u Areni Boris Trajkovski 13.4., koncert u Areni Zagreb je zakazan za 11.05., a potom u Ljubljani 30.05., Termini za Sarajevo i Podgoricu će se objaviti naknadno.

Severinin menadžment, svjestan financijske krize u zemlji je prilagodio cijene ulaznica, te će tako svi obožavatelji po pristupačnim cijenama moći prisustvovati ovom koncertnom spektaklu. Ulaznice za Rijeku kreću u prodaju od srijede 27.02. po cijeni od 90 kuna, dok su na dan koncerta 100 kn. Pretprodaja za zagrebačku Arenu kreće 11.03.

Severina sa slavljenicima Edvinom Softićem, Tomicom Petrovićem i Tomažom Pandurom na predstavljanju turneje "Dobrodašao u klub"

"Pozivamo ljude otvorenog srca i uma da dođu i pogledaju ovu posebnu bajku sačinjenu od preko 28 pjesama - nekih u potpuno novom aranžmanu, a nekih baš onakvih na kakve je publika navikla" rekla je Severina. Inače, presica je prošla u vrlo zabavnom tonu za što se pobrinuo Oliver Mlakar koji je vodio cijelu prezentaciju. Severina je uz svoj tim suradnika na turneji predstavila i svojih dvoje ljudi od najvećeg povjerenja Tomicu Petrovića i Edvina Softića, kao i otkrila da je mjesec veljaču nazvala Aleksandrovo s obzirom da njen sin tijekom njega slavi rođendan, kao i članovi njenog tima, Tomica, Edvin i Tomaž pa je sve prisutne počastila s tortom.

Severina je zasjala od glave do pete u Pradi koja joj stoji odlično, uz bijelu čipkanu haljinu, predivan rozi kaputić i srebrne sandale imala je i crvenu Prada torbu s velikim bijelim cvijetom za koju je priznala kako joj je Marko Mitanovski savjetovao da je ne pokazuje, ali kako se njoj sviđa.

Uz najavu turneje, danas je na Severininoj Facebook stranici premijerno objavljen i videospot za pjesmu "Dobrodošao u klub" sa istoimenog albuma. Glazbu za aktualni singl napisao je provjereni dvojac- Miloš Roganović i Filip Miletić. Režiju spota potpisuje renomirani hrvatski modni fotograf Marko Grubišić.

"Dobrodošao u klub" spot