Čini li vam se ova djevojka predebela za manekenku?

| Lifestyle |

Švedska ljepotica Agnes Hedengård smatra se predebelom za manekenstvo. Mi se samo pitamo - ima li modni svijet samo loš smisao za humor ili?

19-godišnja Šveđanka Agnes Hedengård nedavno nije bila dobila posao zbog svojih preširokih kukova i prevelike stražnjice. Drugoplasirana djevojka na švedskoj verziji emisije Next Top Model, tvrdi kako ju neprestano odbijaju na manekenskim audicijama te kako će nakon 5 godina potpuno odustati od manekenstva.

Svoj je stav prema modnoj industriji objavila putem videa na YouTubeu u kojoj se jasno i glasno zgraža nad modnom industrijom. Indeks njezine tjelesne mase (BMI) je 17,5 što se smatra pothranjenim tijelom, kažu medicinski stručnjaci. No modni znalci smatraju to predebelim i potpuno beskorisnim u modnom svijetu. 

Agnes kaže: "Misle da je moja stražnjica prevelika, a kukovi preširoki. Prema modnoj industriji, ne možete izgledati ovako, morate biti tanji. Oni su poput "Ne, ona je prevelika, trebala bi biti u boljoj formi, nećemo raditi s njom". Moja svrha ovog videa je pokazati svima da veliki dio modne industrije misli da sam prevelika. To je apsurdno i ja mrzim taj stav. No želim da drugi ljudi vide ovo. Morate voljeti sebe i ne dozvolite nikad da vam netko kaže drugačije."

Želite li se baviti manekenstvom, morate voljeti sebe. No kako voljeti sebe kad si nametnutim pravilima neprastano štetite. Očito da je ljepota odavno napustila manekenski i modni svijet. 

TOO BIG FOR THE INDUSTRY