Savršena morska jurilica s Rolls-Royce motorom

| Lifestyle |

Aeroboat luksuzna jurilica - gliser, jahta

Kako se nam i kalendarski kroz tjedan dana stiže ljeto, nadamo se da ste svi vi koji ste ponosni vlasnici nekih brodića, brodova, čamaca i jahti pripremili svoje barkice za plov u ljetnu zabavu i otkrivanje skrivenih tajnih jadranskih uvala. Ono što vam danas predstavljamo možda će vas nagnati da svoj brod do sljedeće sezone zamijenite ovom savršenom dizajnerskom jurilicom čija je unutrašnjost jednako spektakularna kao i njen eksterijer.

Aeroboat“ koji na prvi pogled podsjeća na obični motorni čamac tj. gliser, zapravo predstavlja minijaturnu jahtu izuzetnog, elegantnog izgleda i vrhunskih performansi. Njegovo lansiranje održalo se prije dva dana u Rolls-Royce showroomu u Londonu gdje je kompanija „Claydon Reeves“ koja se bavi proizvodnjom i dizajnom luksuznih brodova predstavila jedan od svojih posljednjih proizvoda.

Aeroboat luksuzna jurilica - gliser, jahta
Aeroboat

Dizajneri "Claydon Reevesa" uspjeli su stvoriti luksuznu jurilicu savršenog vanjskog dizajna inspiriranu legendarnim borbenim avionom "Spitfire" koji je obilježio Drugi svjetski rat, a koji je posjedovao motor Rolls Roysa, isti onaj koji posjeduje i ovaj brod. Dugačak 14,64 metara, "Aeroboat" posjeduje "Rolls Royce Merlin" motor, jačine od 1,100 do 2,500 konjskih snaga. Ovaj motor zapravo je dizajniran prije 1933. godine, a pokretao je upravo čuvene "Spitfire" avione.

Aeroboat luksuzna jurilica - gliser, jahta
Aeroboat

Prema službenim podatcima, "Aeroboat" dostizati će nevjerojatnu brzinu od 50 čvorova što će ga činiti jednom od najbržih malih jahti na svijetu. Ova jurilica koju će sigurno poželjeti svaki muškarac graditi će se u Velikoj Britaniji od lokalnih materijala, u skladu sa britanskim dizajnom i tematikom. Materijali od kojih će biti izrađen uključuju kevlar, karbonska vlakna i lagano drvo, dok će dizajn kokpita biti inspiriran sportskim automobilima, s drvenom kontrolnom pločom i kožnim sjedalima, a biti će i obogaćen najmodernijim sustavom navigacije na dodir.

Aeroboat luksuzna jurilica - gliser, jahta
Aeroboat

Ova ultimativna igračka za bogate playboye biti će proizvedena u samo deset primjeraka, a može biti vaša za nekih 30 milijuna kuna. Naravno, sretnim kupcima biti će ponuđena i mogućnost njihovog prilagođavanja i individualizacije dizajna, uzoraka i uređenja.