Ružna istina o brijanju pazuha

| Lifestyle |

Većina nas pazuhe brijemo na dnevnoj bazi, a ostatak ženske populacije zaostaje za nama samo nekoliko dana. Kozmetički brend Dove napravio je istraživanje u kojemu su otkrili ružnu istinu o brijanju pazuha. Mnogo žena uopće nije svjesno kako brijanje pazuha šteti koži i žlijezdama - što takvo oštećenje može uzrokovati te kako se brinuti o tom području.

Najveći problem brijanja pazuha je eritem. Zvuči zastrašujuće, ali istini na volju, većina od nas ga je imalo, ima ga ili će ga jednom u budućnosti imati upravo zbog male britvice koja je izvor bakterija. Eritem dovodi do crvenila i suhoće i tri puta se češće pojavljuje kod žena nego kod muškaraca.

Razlog zašto kožu iziritiramo nakon brijanja je taj što brijanjem uklanjamo stratum corneum – izraz koji označuje gronji sloj kože. Naime, brijući pazuhe skidamo čak 30% stratuma što dovodi do upale, crvenila, boli i slabljenja funkcije kože koja služi kao zaštitna barijera.

Dobra vijest je ta što je zapravo veoma lako smanjiti mogućnost od iritacije pravilnim odabirom hidratantnog dezodoransa koji koži pomaže da se regenerira i tako postane meška i glatka na području pazuha. Naša topla preporuka je Balein dezodorans bez aluminija i alkohola koji kožu ne iritira i ne zatvara žljezde koje se nalaze na području pazuha, već ju ostavlja glatkom i zaštićenom.