Pregled društvenih događanja ovaj vikend

| Lifestyle |

Ovaj vikend bio je prepun raznih događanja, tako su se poznate osobe iz javnog života raspršile na sve strane i osim što su nosili revije na Danima vjenčanja, bili su na otvorenjima novih butika, nadali su se modnoj nagradi za najbolji celebrity stil, ali i otputovali u Beograd kako bi podržali Ninu Badrić i njenom nastupu pred punom beogradskom Arenom.

Tijekom cijelog vikenda održavali su se Dani Vjenčanja koji su otvoreni Gala humanitarnom modnom revijom koja je prikupljala sredstva za  Kliniku za dječje bolesti  Zagreb odnosno Kliniku dječje kirurgije.

Za tu prigodu reviju vjenčanica, večernjih haljina i odijela nosile su poznate hrvatske manekenke i manekeni, kao i poznate osobe iz društvenog života:  Iva Jerković, Ana Rucner, Zoran Mamić, Robert Kovač, Pamela Ramljak, Marijana Batinić, Josipa Pavičić,  Bojan Jambrošić, Anica Kovač, Nera Stipičević, Iris Androšević Pinjuh, Boris Đurđević s djevojkom Valerijom kao i Amar Bukvić s djevojkom Almom, a reviju je vodila Antonija Blaće.  

Dani vjenčanja, Anica Kovač

U subotu jezagrebački City Centar One West postao bogatiji za još jednu trgovinu s luksuznom odjećom. Pod voditeljskom palicom Ines Preindl i u društvu mnogih osoba iz javnog, društvenog i sportskog života grada Zagreba, među kojima su bili i Gordan Kožulj, Boris Banović, Duško Modrinić, voditeljica Edita Misirić, pjevačice Pamela Ramljak i Žanamari Lalić, poznata modna marka Marina Militare je već u svom prvom predstavljanju jasno pokazala sve svoje adute, otkrivajući niz svojih rješenja koji će zbog svoje posebnosti vrlo brzo pronaći mjesto u ormarima mnogih. Ideja vodilja ove marke je da se odlično uklopi u svakodnevni život poslovnog muškarca, ali i žene, čineći ih  jedinstvenim kako u casual, tako i u nešto ozbiljnijem izdanju. Kolekcije sportske odjeće Marina znakovima (muške, ženske i dječje) inspirirani su mornaricom pa su idealne za nautičare i ljubitelje mora.

Otvorenje Marina Militare butika, Edita Misirić

U subotu je i u onom drugom City Centru One, East u novootvorenom dućanu španjolske modne marke Springfield, održan Halloween party. Uz "strašne" šarene koktele, razne popuste te uz dobru glazbu koju je cijelog dana puštao DJ, kupovina nove omiljene modne marke bila je iznimno ugodna. Tu su bili i vampiri koji su strašili kupce iz kabina za presvlačenje, a svatko tko je bio preplašen mogao je birati između "trick or treat" trenutka. Strašnim vampirima i još strašnijem Grofu Drakuli, kojeg je u subotu utjelovio poznati radijski voditelj Ivan Vukušić, nisu odoljeli ni neki poznati, poput glumice Tamare Garbajs i voditelja Ive Perkušića, koji su odlučili obnoviti svoju garderobu upravo u Springfieldu.

Otvorenje Springfield dućana, Ivan Vukušić

Ovaj vikend održao se i Elle Film Festival tijekom kojeg su posjetitelji mogli uživati u brojnim dokumentarcima s modnom tematikom. Za kraj svih vikend događanja održala se dodjela Elle Style Awardsa. Naime, povodom obilježavanja 10. obljetnice izlaženja hrvatski magazin Elle sinoć je nagradio prema njihovom mišljenju pobjednike čak deset kategorija.

Inače, Elle Style Awards prestižna je godišnja nagrada koja se dodjeljuje u šezdesetak zemalja u kojima izlazi magazin Elle, a od sinoć i po prvi put u Hrvatskoj. Osim što je ova nagrada dodijeljena u 10 kategorija, dodijeljena je i posebna Elle nagrada za životno djelo koja je pripala legendi hrvatske modne scene, modnoj dizajnerici Katarini Balogh.

Elle Syle Awards dobitnici

Dobitnici Elle Style Awards 2012. su:

Najbolji mladi stilist powered: Doris Fatur (nominirani: Suzana Holtgrave, Ivana Pavić)

Najbolji dizajner accessoiresa: Dean D. (nominirani:Slaven Milić, Tomislav Zidar)

Najbolji umjetnik make up-a: Saša Joković (nominirani: Simona Antonović, Ana Rajić)

Najbolji stilist kose: Milena Maršić (nominirani: Mijo Majhen, Martin Posavec)

Najbolji mladi dizajner: DIORALOP by Andreja Bistričić i Maja Merlić (nominirani:Matija Čop, Branka Šćepanović)

Najbolji celebrity stil: Judita Franković (nominirani:Jelena Popović Volarić, Mara Bratoš) Najbolji model: Kristina Šalinović (nominirani:Tamara Pernar, Helena Šopar)

Najbolji modni fotograf: Mladen Šarić (nominirani: Bruna Kazinoti, Mare Milin)

Elle Nagrada za životno djelo: Katarina Balogh

Najbolji modni dizajner: Silvio Vujičić (nominirani: Link by Ogi Antunac i Zoran Mrvoš, Teo P. Za MAK).

Voditelji ovog događanja bili su Judita Franković i Filip Jurčić, a iz publike su provirivala brojna poznata lica iz svih društvenih sfera poput: Kristina Krepela, Nevena Rendeli, Jelena Popović Volarić, Petra Dugandžić, Mara Bratoš, Luka Nižetić, Iva Šulentić, Hamed Bangoura, Mare Milin, Saša Šekoranja, Tamara Garbajs, Ivana Roščić, Nataša Janjić, Larisa Lipovac, Daniela Trbović i brojni drugi.

Koncert Nine Badrić u Beogradu - Nina i Željko Joksimović

Uz sve valja spomenuti i da je ovaj vikend Nina Badrić održala koncert pred prepunom beogradskom Arenom. Već s prvim taktovima pjesme ”Dat će nam Bog” beogradska publika pokazala je tko je njihova glazbena ljubimica. Publika je gotovo u glas otpjevala  čitav koncert  skupa sa Ninom. Fantastični gosti koji su se izmjenjivali na koncertu dali su čaroban začin ovom vrhunskom koncertu. Tony Cetinski, Sergej Četković, Hari Varešanović i Željko Joksimović bili su Ninini glazbeni vitezi na pozornici. Koncert nabijen emocijama pred prepunom beogradskom Arenom zasigurno je jedan od najznačajnijih koncerata koje je Nina Badrić održala  u svojoj blistavoj karijeri. 

Nakon koncerta Nina je izjavila : „Previše je emocija da bih mogla sabrati sve u jednoj rečenici. Predivna noć. Za pamćenje. Publika me je nosila do kraja i sretna sam. Umorna, ali puna radosti.“