Predstavljen novi Bentley Flying Spur

| Lifestyle |

Bentley Flying Spur

Nije prvi, a vjerovatno ni posljednji put da automobilska kompanija Bentley diže kriterije na temu luksuzne limuzine vrhunskih performansi. Čini se da u ovom trenutku nema automobila kao što je novi Flying Spur, najsnažniji Bentley sa četvero vrata ikada napravljen, koji će svoje prvo pojavljivanje u javnosti imati sljedećeg mjeseca u Ženevi.

Treba li uopće spominjati kakva je zvučna izolacija prema vanjskom svijetu u ručno rađenoj unutrašnjosti automobila gdje nema zamjenskih materijala koji bi trebali imitirati vrhunsku kožu i drvo? Uz najmodernije tehnološke novotarije, za putnike naprijed, ali i one nazad, izdvajamo audio-sistem Naim čiji zvučnici isporučuju 1100 watti. Nismo sigurni za ozbiljne aristokratske obitelji, ali znamo da će se ozvučenje svidjeti svjetskim glazbenim zvijezdama.

Bentley Flying Spur
Bentley Flying Spur


Novi Flying Spur pokreće obnovljeni 6-litarski biturbo W12 motor koji raspolaže sa 625 KS i 800 Nm obrtnog momenta već na 2.000 obr/min. Prijenos snage vrši se preko ZF-ovog 8-stepenog automatskog mjenjača.
Da najjači četverovratni Bentley bude još uvjerljiviji nego prije, pobrinuli su se inženjeri koji su mukotrpno radili na omjeru snaga/težina. Rad se isplatio, jer je Flying Spur sada za 14 posto lakši u odnosu na istoimenog prethodnika. Ogromna limuzina od 0 do 100 km/h stiže za 4,3 sekunde, a maksimalna brzina iznosi 322 km/h. Prosječna potrošnja goriva iznosi 14,7 litara.

Moderna vremena skoro da isključuju stražnji pogon, pa su pritiscima podlegli i u Bentleyu. Flying Spur ima pogon na sva četiri kotača u odnosu 40 : 60 u korist zadnje osovine, ali u pojedinim situacijama na zadnjoj osovini može biti i 85 posto prijenosa snage. Kako izgleda ovaj luksuzni automobil pogledajte u galeriji.