Poznati na promociji knjige komičarke Andree Andrassy

| Lifestyle |

Sinoć se u prepunom zagrebačkoj galeriji Velvet održala promocija knjige Andree Andrassy "Dnevnik gradske cure", zbirke istoimenih kolumni koje autorica piše od 2012. godine.

Autorica je sama moderirala promociju jer kako je rekla: „Inače je uobičajeno da ovakve promocije imaju posebnog voditelja koji ispituje autora o knjizi, ali ovo nije uobičajena knjiga, pa sam voditelj ja.“ Spomenula je ljude koji su imali važne uloge u nastajanju ove knjige, a prva među njima bila je Dina Plevnik, glavna urednica rubrike Rouge portala Index.hr, koja je Andreu i nagovorila da krene s pisanjem kolumni.

Poznate dame na promociji knjige Andree Andrassy

Andrein prijatelj i pisac Hrvoje Šalković rekao je kako je knjigu pročitao u jednom dahu i da je Andrea postigla da kolumne unutar knjige odlično funkcioniraju kao cjelina. Naravno, neizostavan je i urednik knjige, Nenad Rizvanović, koji joj je, kako je rekla: „pomogao da shvatiš da nisu baš sve ideje koje imaš dobre ideje. Pomaže ti i da vidiš koje ideje jesu dobre.“ Rizvanović je također naglasio da je Andrein stil pisanja rijetko dobar i humorističan, te da svatko može napisati SF roman, ali ne može svatko biti toliko zabavan koliko je Andrea u svojim tekstovima. Na promociju su stigle i mnoge poznate osobe poput voditeljice Zlate Mück, Ane Radišić, Semente Rajhard, Filipa Dizdara, Vande Winter, Petre Kurtele, spisateljice Sanje Pilić, arhitekta Ante Vrbana i mnoge druge.

Andrea Andrassy s Hrvojem Šalkovićem

Andrea je zahvalila svima koji su sudjelovali u kreiranju knjige, a posebno ekipi iz HTC-a Hrvatska, ujedno i glavnom sponzoru promocije, koji su omogućili da netko od kupaca knjige osvoji putovanje u London.

Petra Kurtela i Vanda Winter s prijateljem