Papa Benedikt XVI ima novi Papamobil

| Lifestyle |

Papa Benedikt XVI prije nekoliko dana dobio je novo vozilo koje je sve samo ne obično. S obzirom da Papino vozilo mora biti neprobojno, ali i zadovoljavati brojne druge uvjete, ne čudi što ga već tradicionalno proizvodi najpouzdaniji njemački proizvođač automobila Mercedes-Benz. Čelnik ove kompanije Dieter Zetsche imao je čast Papi Benediktu predati njegov Papamobil. Čini se kako Vatikan vjeruje Daimleru jer se Pape već posljednjih 80 godina voze u Mercedesima. Najnoviji Papamobil zaista je odličan, baziran je na najnovijoj M-klasi koja je prilagođena kako bi zadovoljavala standarde koje „sveti“ auto mora ispunjavati.

Tako je Papamobil nešto niži nego klasična M-klasa kako bi se lakše transportirao, ugrađena mu je posebna unutrašnja i vanjska rasvjeta kako bi se povećala vidljivost Pape u njemu. Dolazi u Diamond White boji, a unutrašnjost mu je posebno fascinantna. Sve je prilagođeno kako bi se Papa tijekom vožnje u Papamobilo što bolje vidio, stavljena su znatno veća stakla i prozori, a obloga krova u djelu gdje papa sjedi je pretvorena u veliko rasvjetno tijelo. Prijestolje, odnosno mjesto predviđeno za Papu Benedikta XVI je središnja značajka dizajna te je obilježeno izvezenim grbom Svetog Oca.

Možemo reći da osim što je najsvetiji čovjek na zemlji, Papa je i definitivno jedan od najsretniji s obzirom da se može voziti u ovako cool autiću koji definitivno predstavlja dobru auru oko svjetski poznatog vjerskog vođe.