Otvoren prvi hrvatski dizajnerski dječji showroom

| Lifestyle |

Dječji modni brend daVida's otvorio je svoja vrata na adresi Medveščak 103

Mame i djeca dobile su novo najdraže mjesto u gradu Zagrebu. Naime, jučer je u Zagrebu, na adresi Medveščak 103, otvoren prvi hrvatski dizajnerski showroom namijenen prvenstveno djeci. Radi se o modnom brendu daVida's dizajnerice Andree Cmrečki. Posebno dizajnirane modne kombinacije za djevojčice i dječake na otvaranje su privukle poznate mame Iris Androšević Pinjuh, Elin Kostelić, Ivanu Delač Đolo i Almu Bukvić sa sinom Amanom te dizajnericu Andrijanu Subotić Pjajčik Etna Maar i Niku Fleiss.

DaVida's kolekcije do sad smo imali prilike vidjeti na zagrebačkom Kids Fashion Weekendu, a od jučer ih svakodnevno možemo pronaći na jednom čarobnom mjestu. Divno uređen daVida's showroom namijenjen je prvenstveno djeci i njihovim obiteljima. U ugodnoj atmosferi mogu se pronaći odjevni predmeti posebno dizajnirani za svaku prigodu, od ležernih i udobnih varijanti kolekcije „back to school“, preko svakodnevnih modnih kombinacija pa do elegantnijih odjevnih predmeta za naše najmanje. DaVida's showroom prepun je slatkih detalja. U prostoru od 100-tinjak četvornih metara nalazi se izložbeni dio s dječjim kolekcijama, garderobe, radione, te čak i mala dječja igraonica prepuna igračka. Na svakom koraku možemo naići na slike daVida's dolls-ica, predivnih lutkica koje dizajnerica Andrea Cmrečki također iscrtava na svojim kreacijama, ali i na nakitu.

Na samom otvaranju Andrea je prisutnima ispričala par riječi o sebi i svojem radu, a održana je i mini modna revija na kojoj se male manekenke agencije Fashion Team Kids pokazale aktualne daVida's modele. „Dugogodišnju ljubav prema dječjoj modi, stvaranju dječjih kolekcija i ilustraciji objedinila sam i stvorila brend daVida's. Jako sam sretna i ponosna što je uz podršku prije svega moje obitelji i prijatelja, modni svijet daVida's dobio svoju adresu na Medveščaku 103. Ostvarujući svoje male ciljeve, naučila sam da se ne bojim imati one velike koji me pokreću. Kroz  smijeh, suze, „ludu kuću“, dizanja i padanja u svakodnevnom životu nalazim inspiraciju koja nadahnjuje i na taj način daVida's svijet raste“ ispričala je Andrea Cmrečki, dizajnerica i vlasnica brenda daVida's.

Brend Davida's nastao je spajanjem mode i likovnog stvaralaštva. Dugogodišnje iskustvo u modi i svakodnevno stvaralaštvo  njegove kreatorice Andree Cmrečki brendu daje raznolikost  i izniman doprinos u kvaliteti. Samo ime daVida's nastalo je spajanjem imena Andreine djece Vide i Davida, te predstavlja jedan pravi mali obiteljski brend. Inspiriran djecom i ljudima iz svakodnevnog života, uspomenama na djetinjstvo, modom 20/30-ih godina 20-og stoljeća, pismima, glazbom i ljubavlju svake vrste, daVida's je  zamišljen  prvenstveno za djecu i njihov čarobni svijet, iako prepoznat i u svijetu odraslih.

Sve polazi od inspiracije, ilustracije i skica. daVida'sice su djevojčice i sve češće dječaci koji su neopterećeni prolaznošću života i zaustavljeni u trenutku, te su česti motivi raznih odjevnih predmeta  i modnih dodataka, kao što su majice, haljine,  torbe, nakit- Kolekcije su stvarane pažljivim odabirom prirodnih materijala kao što su pamuk i svila, veselih boja i motiva od kojih su prugice i točkice glavno obilježje brenda.