Oslikano potkrovlje umjetnice Mirne Sišul

| Lifestyle |

Tavan Mirne Sišul

U nekom periodu života svi smo sanjali kako bi bilo zanimljivo urediti si svoj mali, slatki tavan. Umjetnica i slikarica Mirna Sišul napravila je baš to – uredila najzgodniji tavanski stan koji smo vidjeli.

Tavan Mirne Sišul
Tavan Mirne Sišul

Mirna Sišul bavi se slikarstvom skoro 15 godina, do sada je održala čak 23 samostalne izložbe i svojim radovima jednostavno osvaja . Njeni radovi, slike, instalacije teško se mogu staviti pod zajednički nazivnik, a ako bi ipak morali, onda bi to bilo „s dušom“. Nekad su šareni i otkačeni, nekad jednostavno shabby, tu su razna lica, izreke, recepti, ali i doza šaljivosti. No osim slikarstvom, bavi se i ilustracijom te uređenjem interijera pa je tako uredila tavan obiteljske kuće u Trsatu.

Tavan Mirne Sišul
Tavan Mirne Sišul

Kaže kako je na ideju intervencija na namještaju i uređenja interijera došla sasvim spontano, a sve je počelo preuređivanjem nekog starog komada namještaja. Priznaje kako joj uređenje interijera predstavlja poseban izazov i kako se pritom često koristi dječjim crtežima koji su joj oduvijek bili neka baza. Osim toga koristi skenove svojih slika koje obrađuje kompjuterski, a koji onda krase zidove, namještaj i uzglavlja kreveta.

Mirna Sišul
Mirna Sišul

Od tada do sada za mnoge prijatelje, ali klijente radila je svašta, od intervencija na kantama za smeće, stolicama, stolovima, ormarima, ali uređivanja interijera stanova, taverne i luksuzne jahte Navilux.

Tavan Mirne Sišul
Tavan Mirne Sišul

Njen zadnji projekt uređenja interijera tavanski je stan obiteljske kuće koji je uredila i osmislila od samog starta. Fotografije prije pokazuju da su na stropu bile samo drvene grede te da je prostor u potpunosti bio roh bau. Mirna je tako možemo reći izgradila ovaj dom koji je na kraju ukrasila svojim zanimljivim potpisom. Kroz sve prostorije u stanu se proteže žuta boja, a stan ima i predivnu terasu s koje se pogled prostire na Učku. Nama možda najzgodniji detalj je ormar s detaljima zelene koji Mirna zove Gospon Fulir. U našoj galeriji pogledajte ovaj savršen riječki tavan i ukoliko muku mučite s uređenjem svog doma, znate koga trebate pozvati.

Tavan Mirne Sišul
Tavan Mirne Sišul