Novosti iz Mercedesa - stiže nam S63 AMG

| Lifestyle |

Mercedes S63 AMG

Njemačka kompanija Mecedes-Benz službeno je predstavila model S63 AMG! Nakon što smo vam prošli tjedan objavili kako je pogreškom zaposlenika u javnost procurila fotografija novog Mercedesovog automobila, slavna kompanija i službeno je predstavila S63 AMG. Automobil će debitirati u rujnu na Sajmu automobila u Frankfurtu. Dolazi sa tipičnim modifikacijama za AMG kada je riječ o izgledu, ali dobio je nove branike agresivnijeg izgleda, nove pragove, veće 19-inčne kotače od legura i četverostruki ispušni sistem, što doprinosi njegovom agresivnijem izgledu.

Mercedes S63 AMG
Mercedes S63 AMG

U usporedbi s prethodnikom novi S63 AMG je lakši za 100 kg zahvaljujući korištenju lakih legura, lakšoj litij-jonskoj bateriji (manje za 20 kg), kao i kočionom sistemu iz dva dijela. Aluminij je korišten i u izradi karoserije, uključujući prednji dio i krov, dok je dio prtljažnika u kojem je smješten rezervni kotač napravljen od karbonskih vlakana. Kao rezultat toga automobil je težak 1.970 kg s rezervoarom punim do 90 posto, bez vozača i prtljage. Model s produženim međuosovinskim rastojanjem je pod istim uvjetima težak 1.995 kg. 

Mercedes S63 AMG

Kada je riječ o performansama, Mercedes-Benz S63 AMG od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,4 sekunde, što se odnosi za verzije s kraćim i produženim međuosovinskim rastojanjem. Verzija s produženim međuosovinskim rastojanjem i 4MATIC pogonom na sva četiri kotača je nešto brža, tako da do "stotke" ubrzava za četiri sekunde. Sve tri verzije dostižu maksimalnu elektronski ograničenu brzinu od 250 km/h. 

Mercedes S63 AMG
Mercedes S63 AMG

Novi Mercedes-Benz S63 AMG će se na europskom tržištu pojaviti krajem godine, a cijena još uvijek nije poznata.