Novi Starbucksov projekt - knjižnica i kafić u jednom

| Lifestyle |

Starbucks knjižnica, Japan

Iako nikako da dođe u Hrvatsku, vijesti iz Starbucksa uvijek su nam itekako zanimljive. Najnovija zanimljivost stiže nam iz dalekog Tokija gdje Starbucks testira svoj novi koncept – knjižnicu u kafiću. Prostor je zamišljen kao prostrana knjižnica s visokim policama na kojima posjetitelji mogu naći literaturu o njihovoj najdražoj vrsti kave.

Zaslužna za izgled najnovijeg Strabucksa, ekipa je iz firme Nendo koja objašnjava kako bi ritual ispijanja kave trebao biti kao i onaj izabiranja knjige. Zanimljivo je da posjetitelji mogu zamijeniti knjigu koju čitaju s tim istim pićem, ali im ostaju korice knjige u kojima je ispričana priča o napitku kojeg piju. Knjige i kava važan su dio svakodnevnice pa je tako i njihovo ispreplitanje bilo neminovno, pojasnili su iz Nenda. Kakav će odaziv imati ova ideja, ne znamo, ali apsolutno stojimo uz inovativnu ideju.

Rodarte za Starbucks
Rodarte za Starbucks

A da se Starbucks raširio na sve strane, dokazuje i najnovija suradnja sa modnim svijetom, točnije hvaljenim sestrama Rodarte. 13. studenog biti će dostupna njihova The Rodarte x Starbucks kolekcija koja će sadržavati darovne kartice, šalice, držače za šalice te torbe sa sivim, bijelim i srebrnim uzorkom šahovske ploče na prepoznatljivoj zelenoj Starbucks pozadini.