Najskuplja kuća u Velikoj Britaniji

| Lifestyle |

Heath Hall

Ovo definitivno nije prvo zdanje ove kategorije, no trenutno je prvo na listi najskupljih kuća na prodaju u Velikoj Britaniji. Heath Hall nalazi se na ekskluzivnoj Bishops aveniji, a izgrađen je davne 1910. godine za  magnata iz šećernog biznisa. Trenutna mu je cijena nejvjerojatnih 158 milijuna dolara, a ono što je još zanimljivije je da samu brošuru o ovom velebnom imanju plaćate 3,200 dolara.

Što čini ovaj dom toliko vrijednim? Da bi mogli odgovoriti na ovo pitanje moramo se malo vratiti u prošlost i na posljednjeg vlasnika. 2006. godine imanje je kupio Andreas Panayiotou i uložio 63 milijuna dolara u njegovu renovaciju. Zanimljivo je da je na ranovaciji radilo 120 ljudi te da je na već fascinantnih 1,800 četvornih metara kuće dodao znatnih 800 četvornih metara. Tome naravno ne ubrajamo 2,5 hektara zemlje koja ga okružuje.

Osim brojnih soba i kupaonica u kući se nalaze još i knjižnicu, kućno kino, sauna i parna kupelj, teretana i vinski podrum. Samo kao zanimljivost, napomenuti ću da svaka od kupaonica ima 12 vrsta talijanskog mramora i sedam vrsta drva kojih su svi dopremljeni iz Italije. Pa tko voli, nek izvoli!