Kako se opustiti u trudnoći

| Moms |

Rosie Huntington-Whiteley pokazala trudnički trbuščić na Instagramu
Instagram/ Rosie Huntington-Whiteley

Svi smo čuli da je izbjegavanje stresnih situacija u trudnoći najbolje rješenje za opuštanje.

Taj savjet kod trudnica ima još veću obavezujuću snagu, toliku da se može reći da je u pitanju dužnost. Naime, postoje žene koje zbog svih negativnosti koje stres nosi za zdravlje bebe odlaze na“čuvanje” trudnoće. Zbog toga mnoge buduće mame uzimaju trudničko bolovanje jer im poslovna atmosfera ne može osigurati život bez stresa.

Donosimo vam savjete za opuštanje tijekom trudnoće.

Smanjite broj svakodnevnih obveza
U ovom periodu morate smanjiti obujam posla koji obavljate na dnevnom nivou, posebno se misli na obveze koje zahtijevaju fizički napor. Odgovornost za život i zdravlje vaše bebe mora biti na prvom mjestu. Organizirajte se drukčije, prenesite dio poslova na nekog drugog i ne ustručavajte se zatražiti opravdanu pomoć vaše obitelji.
Normalno je da želite da kuća bude čista, stvari pripremljene, kolijevka smještena i slično, ali najbolje je velike stvari kao što je uređenje stana prepustiti nekom drugom.

Promijenite loše navike
Smanjite unos šećera i kofeina koliko god je to moguće. Gazirana i energetska pića, kao i cigarete tijekom trudnoće za vas ne smiju postojati. Kofein i šećer „rade u korist“ povećanja stresa jer smanjuju vitamin B u organizmu, a koji je neophodan da budete otporniji na stres. Na nekom od redovnih pregleda posavjetujte se s vašim ginekologom u vezi neophodnosti kompleksa vitamina B, njegovog značenja i potencijalnih izvora.

Razmišljajte pozitivno
Trudnoća je razdoblje u kojem morate mnoge stvari promijeniti kod sebe kako bi je iznijele na najbolji način, ali i vrijeme u kojem treba pripremiti sve što je neophodno za rođenje bebe. Jednostavno, tijekom devet mjeseci se mora voditi računa o puno stavki. Nije jednostavno, ali nastojte pozitivno gledati na sve. Uvijek imajte u vidu da zabrinutost i napetost pridonose povećanju stresa. Trudnoća je pravo razdoblje da naučite cijeniti stvari i ljude koje imate oko sebe