30 ideja za najljepše dječje poklone izrađene od malih lokalnih proizvođača

| Moms |

30 ideja za najljepše dječje poklone izrađene od malih lokalnih proizvođača.

Kako smo ove godine odlučili svojim popisima poklona podržati male domaće proizvođače, tako smo, nakon liste 15 personaliziranih poklona i onih gastro za iskonske foodieje kojih je bilo 20 na popisu došli do liste dječjih poklona. Lista malih proizvođača, malih obrta i poduzeća koji rade unikatne darove za djecu definitivno je najveća jer gotovo svaki dan u godini na Instagramu naiđemo na nekog novog tko radi nešto zaista posebno. Tako smo pokušali uzeti sve u obzir i složili skoro dvostruku listu koja ovaj put uključuje ideje za darove čak 30 mala domaća proizvođača igračaka i proizvoda za djecu, a za koja vam predlažemo da ih kupite svojoj djeci, djeci u svojoj obitelji, djeci svojih prijatelja, iščekujućim roditeljima, a ako već i nemate koga darivati dječjim poklonima pod bor, sačuvajte ovu listu za buduće baby showere, darivanja novopečenih roditelja i novorođenčadi. Uostalom uskoro se počinju rađati i bebe začete u korona karanteni pa će takvih darivanja svakako biti. U nastavku pogledajte naših 30 ideja za najljepše dječje poklone izrađene od malih lokalnih proizvođača.

Čučkolina slikovnica i beba - @anatevsicnaukovic

Princeza Čučkolina

Prije par mjeseci naša poznata scenaristica Jelena Veljača lansirala je predivnu knjigu, odnosno dječju slikovnicu koju je napravila u suradnji s dizajnericom, u ovom slučaju ilustratoricom Anom Tešić Nauković koja stoji iza brenda i dućana Love, Ana. 

Princeza Čučkolina

Slikovnica je nazvana, inspirirana te posvećena njenoj preslatkoj kćeri i stvarno je vrijedan književni primjerak za svako dijete. Osim slikovnice u Love, Ana dućanu u Dežmanovom prolazu u Zagrebu možete kupiti i ručno rađenu lutkicu, princezu Čučkolinu koja je glavni lik ove knjige i tako upotpuniti djetetu cjelokupni doživljaj, definitivno predivan poklon za svaku princezu, ali i princa.

Bezabu - @bezabu.hr 

Domaći brend ručno pletenih igračaka, malenih zečića koji imaju ulogu tješilica predivan su poklon za svaku malu bebu i malo dijete. Bezabu je obiteljski projekt u koji su uključeni svi članovi obitelji Miklec. Sve je počelo još dok je baka Liljana svojoj kćeri heklala i izrađivala odjeću i namještaj za lutke. U međuvremenu su ujo Andrija i mama Danijela odrasli i stigao je maleni Jakov. Za njega je baka izradila malenog heklanog zeca. On ga je dočekao u krevetiću po izlasku iz rodilišta i do danas ga sa skoro šest godina nosi sa sobom pa jd mama baku potaknula da počne raditi zekane i za drugu djecu.

@bezabu.hr

Zekani su zamišljeni kao igračke od rođenja do škole te imaju didaktička svojstva. Velika je prednost što se mogu prati u perilici rublja jer su napravljen od pamučnog konca te imaju antialergenu ispunu, osim toga apsolutno svi dijelovi zekana su šivani pa nema opasnosti za tek rođene bebe.
Zečić BezaBu su okvirne visine 23 cm i dolaze u raznoj odjeću. Zečica Divna u haljini mentol boje, zečica Mila u roza haljinici te zečevi Hrabri, Jaki i Slatki u svijetloplavim, tamnoplavim i bijelim hlačicama.

Bezabu zečići su predivan poklon koji dolazi u bijeloj kutiji s mašnama. Uz svakog zekana stiže njegova dekica na kojoj je ručno izvezeno ime te osobna karta zeca i njegova zečja priča.
Prije pakiranja zec se posebno čisti te dolazi bebama koje ga odmah mogu koristiti.

Verka -@verka.handmade

Verka je mali domaći brend koji se bavi ručnom izradom prostirki - prekrivača u obliku pet motiva inspiriranih prirodom - školjke, lista filodendrona, tj. popularne monstere, mjesec, sukulenta i djeteline s četiri lista.. Brend je nastao divnom sinergijom majke i kćeri, Veronike i Ele Filipe te njihovom strašću i posvećenošću. 

@verka.handmade

Verka je izvana izrađena od 100 % lana, a punjena je antialergijskim silikonskim punjenjem te dolazi u nekoliko boja i veličina.Osim prostirki za bebe i djecu koje nakon što vaši najmanji odrastu mogu imati i ulogu tepiha za igranje, rade i igračke jastučiće te tješilice.

Linitdesign - @linit.design

@linit.design

Mala obiteljska tvornica didaktičkih igračaka s radom je započela prije tri godine i do sada je ostvarila brojne suradnje s obrazovnim ustanovama poput dječjih vrtića, osnovnih škola, udruga djece s teškoćama i logopedskim kabinetima. Radi se o prezanimljivim edukativnim drvenim igračkama koje osmišljava tim profesionalaca i stručnjaka. Za izradu koriste isključivo prirodne materijale i ekološke boje sigurne za djecu. Možemo reći da proizvode Montessori igračke te da prate njenu metodologija na temelju koje razvijaju svoje didaktičke igračke. Kroz njihove drvene igračke djeca uče sama, razvijaju fokus, pažnju i koncentraciju manipulirajući drvenim dijelovima.

@linit.design

Udubljeni u igru, uče slova, svladavaju matematiku, razvijaju svoju osjetilnost, upoznaju se s geografijom, prirodom, ekologijom, umjetnošću i to sve kroz igru, da toga nisu ni svjesni. Djeca stječu znanje koje im omogućuje razumijevanje i kritičko promišljanje svega što ih okružuje, snalaženje u novim situacijama, te uspjeh u svakodnevnom životu i svim kasnijim etapama institucijskog obrazovanja. Odličan poklon za pametne male glavice.


Sovica handmades - @sovica_handmades

@sovica_handmades

Sovica handmades je brand koji se bavi izradom ručno rađenih tekstilnih predmeta za uređenje dječjih sobica kao što su zaštitne ogradice za krevetiće, popluni, jastučići, prostirke i igračke. Svaki od navedenih predmeta pomno je osmišljen, dizajniran i prilagođen potrebi kupca. Proizvodi mogu biti personalizirani, što ih čini posebnim, osobnim i idealni su za poklon dragim ljudima i djeci. Iza svakog proizvoda stoji pozitivna emocija, puno ljubavi, rada i truda. Nas oduševljavaju mali kitovi i mali magarčići, a i personalizirani jastučići su na visoko na wish listi.


Baobaby - @baobaby.hr 

@baobaby.hr

Baobaby je predivan domaći brend najpoznatiji po svojim kožnim cipelicama za bebe – Pelicama, a u svojoj ponudi imaju i predivne jastuke za dojenje, odjeću i obuću za bebe i djecu do 4 godine, posteljine, dekice, vreće za spavanje, gnijezda za bebe, tetra program te maramu za nošenje beba. Svi Baobaby proizvodi osmišljeni su, dizajnirani i proizvedeni u Hrvatskoj, s posebnom brigom o sigurnosti i dobrobiti djece, lokalnoj zajednici te prirodi i okolišu.

@baobaby.hr

Baobaby proizvode ističu nježni, prirodni i kvalitetni materijali sigurni za djecu, pastelne trendy boje, dezeni domaćih dizajnera te funkcionalnost, izdržljivost i dugotrajnost. Imaju savršenu podliniju proizvoda napravljenu od organskog pamuka koja je idealna za mame koje brinu za okoliš te okruženje svojih beba.


Dada & Rocco - @dadaandrocco

@dadaandrocco

Dada&Rocco je hrvatski obiteljski brend koji se bavi koji postoji pet godina. Njihov najpoznatiji proizvod je zaštitna navlaka za dječje krevetiće, za koji posjeduju patent. Ovaj brend sinonim je za kvalitetne i lijepe proizvode izrađene od najkvalitetnijih materijala za beba koji posjeduju Oeko-tex standard certifikat.

@dadaandrocco

U njihovoj ponudi možete pronaći i predivne dekice, tješilice, vreće za spavanje, jastuke za bebe i još mnogo toga.


Lunilou - @lunilou_official 

@lunilou_official

Moderni dječji organski brend iza kojeg stoje Izabel Kovačić i njezina sestra Ivana Čirjak. Predivna dječja robica od prirodnih materijala i bojana prirodnim bojama zaista je nešto predivno i posebno. Od nedavno Lunilou u svojoj ponudi ima i savršenu home liniju posteljine, zavjesa i plahti od muslina koju osim za djecu možete kupiti i za odrasle.

lunilou baby posteljina

Osim odjeće, tu su i cipelice, modni dodatci i dječji jastučići za koje smo sigurni da bi svakog razveselili ispod bora.

Dreamaholic @dreamoholic 

@dreamoholic

Iza brenda predivnih dječijih ručno rađenih jastučića stoji producentica Mirna Bučević kojoj je ovo hobi. Nama definitivno najljepši proizvod i jedan od najljepših mogućih jastučića i ukrasa koji smo vidjeli na Instagramu su Dreamoholic plišani slonići koji dolaze u svije veličine.

@dreamoholic

Tu su i jastuci u obliku slova ili girlande s kojima možete ispisati ime svoje bebe. Inače, slatke i funkcionalne detalje Mirna može izraditi i prema vašim uputama kako bi se savršeno uklopile u prostor osobe kojoj jastučiće poklanjate.

Pure by jelena - @pure_by_jelena 

@pure_by_jelena

Nedavno su društvene mreže prepravile predivne dude s domaćim potpisom. Radi se o brendu duda Pure by Jelena koje osim što su domaće su i eco-friendly i vegan friendly, a namijenjene su za djecu do 18 mjeseci starosti. Kreirala ih je Jelena Maloča u suradnji sa stručnjacima.

Dude su BPA free i ne sadrže nikakve toksične materijale, a izrađene su od najkvalitetnijeg, medicinskog silikona koji je lagan, prilagodljiv i lako se čisti jer se kod prokuhavanja voda ne zadržava u pregibima jer su izrađene iz jednog djela. Dolaze u dvije veličine, mini i midi i super su mini poklon za bebu vaših prijatelja.


Mala igra - @mala.igra

@mala.igra

Predivne ručno rađene heklane igračke iza kojih stoji Jana Dobrinić ne samo da su savršene za igru nego su i predivan dodatak dječjoj sobi. Ove super lutkice i životinje poput zeca, slonića i lava mogu se personalizirati, a idealne su za malu djecu.

@mala.igra

Dolaze u nekoliko oblika i veličina, a mogu biti i girlande, zvečke i žvakalice koje će animirati najmlađe na igru i istraživanje. S obzirom na to da izrada svake traje oko 12 sati ovaj dar bit će zaista nešto posebno onome kome ga poklonite.

adriaknots -@adriaknots

@adriaknots

Makrame je već prije nekog vremena zaludio Instagram, ljubitelje uređenja interijera i mame blogerice, a u Hrvatskoj ih radi brend Adria Knots.

@adriaknots

Pupularni boho ukrasi u brojnim dječjim, a i dnevnim sobama poput duga u raznim bojama, ali i drugih raznih ukrasa odličan su poklon za svako kućanstvo u koje idete u posjetu.

Invalu dreams -@inivalu_dreams

@inivalu_dreams

Iako su toliko popularni da nema tko ih nema u dječjoj sobi, heklani lavići s grivom od slame definitivno su savršen poklon za svako dijete, ali njihove roditelje koji vole zanimljive detalje u uređenju interijera.

@inivalu_dreams

Brend Inivalu Dreams u ponudi ima i zanimljive košare za bebe i još neke detalje za kućanstvo, no ovi lavići koji dolaze u raznim bojama i veličinama definitivno su nešto posebno – predivan ručno rađen poklon. 

Woodychewelry - @woodychewelry

@woodychewelry

Svaka mama zna kako je imati dudu bez lanca nemoguća misija, jednako kao što su prvi zubići uglavnom dosta teška patnja. Woody Chewelry pomaže u obje ove situacije. Naime ovaj domaći brend žvakalica i lančića za dude napravljenih od drvenih i silikonskih kuglica pomažu djeci preporoditi bolno izbijanje prvih zubića. U ponudi su različite kombinacije boja te proizvode možete i personalizirati imenom djeteta. 

Boody woody - @boodywoodytoys

Boody Woody

Jedan od naših omiljenih brendova zvečki na Instagramu se nalazi pod brendom Boody Woody, radi se o eko drvenim zvečkama, s prirodnim konopcem koji se mogu individualizirati. 

Boody Woody

Dolaze u raznim oblicima, s raznim životinjama i odlične su razvoj beba jer razvijaju nekoliko osjetila odjednom. Odličan poklon za novopečene mame.

Memoceda - @memoceda_vinvin

@memoceda_vinvin

U potrazi za drugačijim i zanimljivijim poklonom za svoju nećakinju, Kazimir Samošćanec došao je na ideju društvene igre za učenje slova putem igre memory. Memoceda je društvena igra koja pomaže djeci naučiti abecedu, proizvedena i dizajnirana u Hrvatskoj, za djecu od 3 godine na dalje koju mogu igrati svi jer je u najtežem obliku zahtjevna i za najveće ‘memoryljupce’. Kutija sadrži 30 divno dizajniranih kartica s velikim slovima, 30 s malim slovima i 30 kartica na kojima se nalaze ilustrirana 2 pojma na određene slovo. Kartice su napravljene od kartona i vrlo čvrste, te lagane za manipulaciju.

Igrajući se s Memocedom dijete uz pomoć roditelja ili igrača koji poznaje abecedu može kroz igru ‘memory’, koja je osnova ove igre, naučiti slova u kraćem roku nego što bi naučilo uobičajenim metodama. Memocedu će voljeti igrati svi, ne nužno samo djeca koja uče abecedu, jer sadrži 6 igara za sve uzraste.


Ciri biri bajka - @ciri_biri_bajka

@ciri_biri_bajka

Slavica Farkaš osmislila je prezanimljivu igru pripovijedanja na ploči koje će vas odvesti u zajedničku pustolovinu stvaranja nove neočekivane bajke istraživanjem uzbudljivog svijeta u ulozi brojnih bajkovitih likova sa super moćima. Čiri biri bajka je inicijalno nastala kao diplomski rad autorice te je zbog svog velikog potencijala prerasla u izvrstan proizvod. Predviđena je za od 2 do 6 igrača, a prosječno trajanje igre je 45 minuta.

Igranjem djeca vježbaju verbalno i emocionalno izražavanje te im omogućuje lakše iznošenje osjećaja i problema koje inače teško komuniciraju zbog straha ili srama. Potiče timski rad jer je način igranja kooperativan i nema eliminacije igrača, te stvara osjećaj pripadnosti, sigurnosti i zajedništva. Uživite se u ulogu svog omiljenog lika i zajedno ispričajte svoju vlastitu, jedinstvenu bajku. Čiri-biri bajka pruža slobodu, potiče na kreativnost i smišljanje strategija kako kroz pripovijedanje zajedno riješiti neki problem pri čemu se otkriva i usvaja moralna pouka. Igranjem djeca vježbaju verbalno i emocionalno izražavanje, te odraslima kroz igru mogu ukazati na probleme koji ih muče u stvarnom životu.

Story teller cube - @storytellercube 

@storytellercube

Story Teller Cube je didaktička igra pripovijedanja iza koje stoji dizajnerica Adriana Pavelić. Ova nagrađivana didaktička igra je nastala u suradnji s Montessori odgajateljima, a sastoji se od 5 drvenih kockica koje na sebi nose slikovne pojmove. Igra funkcionira tako da se kockice bace te se pomoću dobivenih pojmova priča (izmišlja) priča.

@storytellercube

Story Teller Cube su izrađene u skladu s prirodom, od jelovine, s ugraviranim crtežima i bez štetnih premaza i sastojaka, što ih čini pogodnima za sve. Namijenjena je djeci od 3 do 12 godina te dolazi u dvije varijante: Classic i Magic. Igra potiče kreativnost, maštu te razvija govor, pisanje i predčitalačke vještine. Stimulativno okruženje koje igra stvara potiče pravilan razvoj djeteta i njeguje odnose unutar obitelji.

Miroars - @mirroarsbyhedonest

@mirroarsbyhedonest

Poznato je kako su ogledala nužan alat i igračka za male bebe i njihov razvoj jer igrom i istraživanjem u ogledalu razvijaju spoznaju o sebi. Za bebu uzrasta 12 do 18 mjeseci, ovo je must igračka, a ove koje vam predlažemo za poklon osmislila je i dizajnirala dizajnerica interijera Ivana Kostić, a izradio ih Jurica Mihovec poznat na društvenim mrežama pod brendom @wooddesign_jm.

Mamino.hr - @mamino.hr  

@mamino.hr

Brend poznat po predivnim 3u1 dekicama koje su njihov zaštićeni patent, osim 3u1 dekice, asortiman brenda Mamino čine vreće za spavanje, univerzalne vreće za kolica, različiti proizvodi od pamučnog muslina i mnoga druga predivna oprema za bebe i djecu.

Mamino.hr

Među mamama omiljene su njihove vreće za spavanje s rupama za noge, predivne dekice s heklanim rubovima, gazice i prezgodni ljetni pončo ogrtači.

Pikulica - @pikulica_

@pikulica_

Svima omiljeni domaći baby brend – Pikulica, brend je preslatkih drvenih baby gymova. Poznato je kako bebe svakodnevno trebaju svoju dozu tjelovježbe, stimulacije i vježbi za razvoj motorike. Zato ih stavljamo ispod baby gyma, oni brenda Pikulice dolaze u ranim temama – morskim, zimskim, šarenim, raznim bojama i s raznim visećim igračkicama. Super je što se može sastaviti, rastaviti, ponijeti bilo kuda sa sobom i onda ponovno sastaviti u samo tri poteza.

@pikulica_

Drvena konstrukcija dolazi u paketu s četiri visilice, a vi sami možete birati ponuđene oblike i boju, a možete ih i personalizirati. Pikulica baby gym odličan je proizvod za ispod bora za svaku bebu.

Zekko kids - @zekko.kids

@zekko.kids

Zekko kids je mali studio ručno šivane odjeće u kojem nastaju minimalistički, predivni bezvremenski i kvalitetni odjevni komadi za djevojčice i dječake. Svi Zekko Kids komadi dizajnirani su s malim čovječuljcima na pameti i željom da budu, ne samo lijepi, nego udobni i praktični, za velike avanture i nesputanu igru. 

Skoro svi proizvodi izrađeni su od 100% lana, ekološkog, prozračnog i izdržljivog prirodnog vlakna, savršenog za dječju odjeću. Ovaj ekološki brend ručno rađene odjeće i modnih dodataka je poseban po tome što je održiv i etičan i predivan je poklon za svakog dječaka ii djevojčicu.

Fabričica snova - @fabricicasnova

@fabricicasnova


Iza ovih preslatkih krpenih lutki stoji Bojana Rašić, mama dvoje djece. Zečići, patke, slonovi, lisice, žirafice – svi od reda odjeveni u najljepše prirodne outfite i modne kombinacije. Izrađuju se od mješavine prirodnih i sintetičkih vlakana i pune se koflinom, dok je odjeća za lutkice izrađena od najfinijeg pamuka. 

Ove lutkice za ista su nešto posebno jer je sva njihova odjeća pažljivo dizajnira i osmišljena i osim što su predivan poklon za djecu kao igračke, one su i predivna dekoracija u domu.

Pinch toys - @pinchtoys

@pinchtoys

Iza brenda Pinch toys stoje Sanja i Maja iz Osijeka koje dijele istu ljubav prema djeci i ručno rađenim igračkama. Kod njih možete pronaći predivne drvene proizvode koje proizvode u suradnji s domaćim stolarima i od bukve, jasena i johe te ih bojaju ekološki prihvatljivim bojama koje su potpuno neškodljive za djecu.

@pinchtoys

U ponudi imaju didaktičke igračke poput slagalica, setova za peglanje ili igru kazališta, autiće, vlakiće i slično i svaka im igračka izgleda kao da je iz nekog skandinavskog kataloga fancy igračaka…

Nenadolls - @nenadolls 

@nenadolls

Vlasnica brenda Nediljka Kujundžić, od milja zvana Nena, Imoćanka je sa zagrebačkom adresom koja izrađuje predivne krpene lutke. Sve je krenulo s medvjedićima, za tim se nastavilo s jednorozima na drvenim štapovima i onda je eksplodiralo na društvenim mrežama. Tu su i mace u savršenim haljinica, čarobni jednorozi koji pozivaju na igru i preslatki mišići. Definitivno još jedan domaći brend igračaka koje želimo i mi odrasli.

Riblja priča - @riblja.prica

@riblja.prica

Ovaj zanimljivi memory domaće proizvodnje, Jadranska priča, super je društvena igra za najmlađe.

@riblja.prica

Dolazi u originalnoj kutiji, a sadrži 12 parova, tj. 24 kartice s najpoznatijim stanovnicima Jadranskog mora. Igra je zapravo 2u1 jer uči djecu više o životinjama koje žive u našem moru te služi kao zabavna igra.

Moko croatia - @moko.croatia

@moko.croatia

Ovaj fenomenalan brend dječjih igračaka pretvara crteže vaše djece u plišane igračke. Sami kroje i šivaju sve prema crtežima najmanjih kreativaca – a rezultati su unikatne prezanimljive igračke koje će obožavati vaši najmlađi.

@moko.croatia

S obzirom na to da je sada prekasno da se ove odlične igračke naruče na vrijeme za pod bor, mi vam preporučujemo da izradite nekakav vlastiti poklon bon s cijelom pričom gdje ono dijete koje dobiva poklon mora nacrtati igračku koju će onda u tvornici Djeda Božićnjaka izraditi posebno za njega naknadno…

Art design by Tamara - @artdesignbytamara

@artdesignbytamara

Još jedan predivan domaći brend koji izrađuje savršene ručno rađene krpene lutke koje izgledaju kao da su upravo izašle iz neke šumske bajke.  U kolekciji igračaka i proizvoda za najmlađe mame Tamare svoje mjesto zasad imaju pas, kit, labud, maca, pingvin, lija, patka, žirafa, patuljci, balerina, lutke zec i zečica, lutke srnice, flamingo, jednorog, jež, jastuk srce, jastuk gljiva i podloge za igru. 

Svi likovi su pažljivo osmišljeni, u potpunosti ručno krojeni i oslikani te profesionalno ručno i strojno šivani. Nježnog su izgleda, oslikani da djeluju umiljato i dizajn je vrlo sofisticiran, lijepih linija, koje doprinose toj nježnosti, a izrađene su od 100 posto pamuka i vrlo nježnog antialergijskog punjenja, objasnila  je Tamara za portal Zadovoljna.hr i napomenula da su likovi i personalizirani imenom. Osim lutkica tu jednako tako bajkovite podloge za igru koje su predivan poklon. 

Ljulja - @ljulja_ljuljačke

@ljulja_ljuljačke

Brend koji nam je zapeo za oko zbog ljuljački, ali nam svakodnevno zadržava pažnju s novim i prezanimljivim proizvodima. Osim ljuljačke koja je kombinacija hammocka i ljuljačke – Lazy ljulje, a veže se za popularne krevete kućice i ležeće ljuljačke za najmanje bebe po novome imaju i malene lazy bagove koje će se uklopiti u svaku dječju sobu, a klinci će ih obožavati.

@ljulja_ljuljačke

My green home: @_mygreenhome_

@_mygreenhome_

Za kraj, ovaj brend kreativnih rukom rađenih drvenih didaktičkih igračaka iza kojeg stoji  Ina Štukar Marković. Radi se o raznim drvenim, personaliziranih dječjim igračkama i dekorativnim predmetima za dom, za dječje sobe, tu su razni autiće, slagalice, memory igre, aktivne kocke za igru, drvca pričalice... 

@_mygreenhome_

Sve redom jedno ljepše od drugoga, sve redom igračke i proizvodi koje djeca obožavaju i koji su zaista posebni pokloni za vama posebne osobe.