U čemu bebe najviše uživaju dok su u trbuhu?

| Moms |

Instagram/ @valerialipovetsky

Veza između majke i djeteta se stvara puno prije rođenja, a neka istraživanja tvrde da dijete može osjetiti psihološko stanje majke.

Već je poznato da bebe pozitivno reagiraju na zvuk majčinog glasa, ali osim toga postoji još stvari koji utječu na razvoj bebe u trbuhu.

Donosimo vam 3 stvari koje bebe najviše vole:

Puno glazbe
Osim toga što slušanje glazbe kod majke proizvodi hormon sreće koji se automatski šalje bebi, glazba stimulira razvoj mozga bebe. Glazbu nije potrebno pustiti preglasno, s obzirom na to da je beba može čuti iako je unutar vas.

Vole masažu
Kada napune 20 tjedana, bebe mogu osjetiti vaš dodir i u ovom razdoblju one uživaju u masažama. Ovo je odličan način da se otac djeteta na neki način poveže s bebom prije rođenja. Za masaže možete koristiti ulja ili kreme te laganim pokretima masirati trbuh uz puštanje relaksirajuće glazbe.

Zvuk majčinog smijeha
Ultrazvuk je pokazao da fetus “poskakuje” kada se majka smije. Na snimku se jasno može vidjeti da što se majka više smije, to se dijete više pomiče. Ovo se događa radi mišićnih kontrakcija. Hormoni sreće koje vaš organizam ispušta kada ste sretni odašilju se djetetu te stručnjaci preporučuju da se što više smijete.