Kako biti sretnija i uspješnija mama?

| Moms |

 

Biti mama je najljepši i najodgovorniji posao na svijetu, ali jako je važno u dubini duše biti sretna i zadovoljna.

Jedan od najboljih načina da budete zdrava i zadovoljna mama je da se trudite biti uzor svom djetetu jer ono vas oponaša, a upravo to možete postići zdravim životnim navikama.

Tako ćete dati dobar primjer, a nikada nije rano započeti sa zdravim navikama i rutinama.

U nastavku vam donosimo 5 savjeta kako biti zdrava i zadovoljna mama.

Unosite više tekućine
Poželjno je unositi što više tekućine, a najbolja od njih je svakako voda. Konzumiranje sokova, posebice voćnih se čini bezopasnim, ali oni samo sadrže preveliku količinu šećera koja lako ulazi u vaš krvotok, ali i vaše djece. Pokušajte staviti komadiće voća u vodu kako bi vašoj djeci bilo zanimljivije.

Jedite više povrća
Većina djece ne voli povrće ali vi im možete biti odličan primjer u tome. Konzumirajte zdravo organsko povrće i podijelite ga sa svojim djetetom najmanje jednom dnevno.

Smanjite unos fast food hrane
Ako je moguće, smanjite ili prestanite konzumirati fast food hranu, posebice ako ste aktivni s djetetom jer takva vrsta hrane ne sadrži potrebne nutrijente koji vam daju energiju. Ako nemate vremena za zdrave obroke, pokušajte ih pripremiti unaprijed i zamrznuti tako da ćete uvijek imati spreman barem jedan zdravi obrok za sebe. Tako smanjujete mogućnost da se i vaše dijete okrene toj vrsti hrane.

Dobro se naspavajte
Ako je moguće, pokušajte se dovoljno naspavati kako biste bili odmorni i raspoloženi za sve aktivnosti tijekom dana. Kreiranje rutine spavanja je odlična navika i pomaže vam u uspostavljanju prirodnog bioritma. Također, možete pomoći svom djetetu da lakše usvoji naviku redovnog odlaska na spavanje u isto vrijeme svaki dan.

Koristite stepenice
Nakon što vaše dijete prohoda, postoji mnogo prilika za povećanje fizičke aktivnosti. Djeca vole skakanje i trčanje, a vama je to odlična prilika da se aktivirate i ostanete u formi. Pokušajte koristiti stepenice, a vašem djetetu će to svakako biti zabavno.