Manekenka Barbie u humanitarnoj akciji

| Lifestyle |

Ne postoji djevojčica koja se barem jedanput nije poželjela Barbiku, najpopularniju lutku svih vremena, naravno plavušu. Barbie lutku tijekom njenog dugog života odijevali su razni dizajneri, kudili su razni kritičari, davali razne uloge, osmišljavali razne muškarce i prijateljice, no ona je ostala više-manje ne promijenjena. A sada je dio humanitarno-modne akcije protiv AIDS-a.

Jedinstvenu Barbie u rozoj haljinici s kristalima osmislio je dizajnerski duo The Blond koji čine duo Phillipe i David Blond i to u suradnji sa Matelovim glavnim dizajnerom Bill Greeningom. Ova jedinstvena Barbika premijerno je predstavljena na Blondovoj reviji tijekom New York Fashion Weeka te je trenutno na aukciji koja traje sve do 25. rujna . Prikupljeni prihod biti će doniran organizaciji „MAC Aids Fund“. Procijenjena je na oko $15,000 no do sada još uvijek nije dostigla tu cijenu pa nam ostaje vidjeti koliko zapravo vrijedi.

Iako nam se ova Barbika ne čini naročito posebna da bi dosegnula toliku cijenu, moramo priznati da bi kao djevojčice za ovu sjajnu roza haljinicu mijenjale i nekoliko lutki. Lijepo je sjetiti se djetinjstva.