Mali ljetni razgovori: Nela Kocsis

| Lifestyle |

Nela Kocsis

Danas smo u Malim ljetnim razgovorima imali čast ugostiti preljepu i zanimljivu Osječanku, kazališnu, televizijsku i filmsku glumicu Nelu Kocsis te saznati što sve trenutno radi i kako će provesti ovo ljeto.

Harem

Kakvi su vam planovi za ovo ljeto? Gdje ćete ljetovati i kako provoditi dane?

Trenutno sam u Umagu gdje imam apartman i ljetujem svake godine, ali ovoga puta tu sam i poslovno. Na festivalu ''Zlatni lav'' u Umagu nastupila sam s predstavom kazališta ''Moruzgva'' - ''Harem'' režisera Ivana Lea Leme te smo za tu predstavu i dobili nagradu ''Zlatni lav'' na što sam jako ponosna. Također, nastavila sam s probama predstave za INK Pula ''Tko se boji Virginije Woolf?'' u režiji Damira Zlatara Freya, a premijera je planirana 3.10. Nakon što završim probe odlazim za Pulu na''Pula film festival'' gdje će se prikazati dva fila u kojima glumim - ''Zagreb cappucino'' u režiji Vanje Sviličić  i ''Most na kraju svijeta'' u režiji Branka Ištvančića, a nakon Pule slijedi turneja po jadranskoj obali s predstavom ''Harem''. U kolovozu ću igrati na zagrebačkoj ''Opatovini'' našu dugovječnu, ali još uvijek atraktivnu predstavu ''Zagrebački orkestar''. U svakom slučaju, ljeto će mi biti jako dinamično, radno i zabavno.:)

Volite li više ljeto ili zimu, koji dio dana?

Više volim ljeto u svakom slučaju iz više razloga: mrzim hladnoću, centralno grijanje i slojevitu odjeću. Kad je ljeto, svaki dio dana je divan.

Iako Vam je radno ljeto, zasigurno nađete vremena i za plažu. Ronite li, skijate, jedrite, surfate ili se tada samo kupate?

Kupanje i nešto plivanja.

Koje beauty proizvode koristite tijekom ljeta, kako se štitite od sunca?

Preko dana hidratantna krema, preko noći ulje od smilja koje je svojim rukama napravila moja draga kolegica Nataša Dangubić. A za tijelo, maslinovo ulje s Brača.

Koja Vam je glavna ljetna spiza, što volite jesti?

Obožavam lignje na žaru, dagnje, ribu, a mozzarela + rajčica + bosiljak + maslinovo ulje = savršeni doručak!

Hoćete li imati vremena za  čitanje ovo ljeto i što ćete čitati?

Kako trenutno radim na tekstu ''Tko se boji Virginije Woolf''', ove godine na repertoaru čitanja biti će djela Edwarda Albeea - Zoo priča, Koza ili tko je Silvija?...

Pratite li TV tijekom ljeta, čitate li novine ili surfate internetom i društvenim mrežama?

Da, i to sve na tabletu koji sam dobila na poklon prije dva mjeseca pa mi je lakše čitati nego na telefonu.

Kojom rečenicom (sloganom) biste pozvali turiste na našu obalu?

''Dođite i doživite čari najljepše obale i najbistrijeg mora na svijetu!''

Rekli ste nam što ćete sve raditi tijekom ovoga ljeta, još nam jedino ostaje da pozovemo sve čitatelje wall.hr-a  (i one iz Hrvatske, ali i mnogobrojne čitatelje iz raznih zemalja: hvala!) da dožive čari naše najljepše obave i najbistrijeg mora na svijetu, ali pritom da dođu i pogledaju neku Vašu predstavu, a ja osobno bih svakako preporučila predstavu "Harem" što zbog tematike, zabave, smijeha, što zbog fascinantne glume, ali i ljepote naših poznatih glumica! 

Nela Kocsis
Nela Kocsis, Anja Šovagović, Perica Martinović, Zlatko Sviben u Tivtu, 2014.