Mali ljetni razgovori: Ante Vrban

| Lifestyle |

Ante Vrban na ljetovanju

Od danas krećemo s Malim ljetnim razgovorima s poznatim i zanimljivim osobama. Prvi u nizu je naš jedan od naših najpoznatijih i najpriznatijih arthitekata - Ante Vrban. Pa krenimo:

1. Kakvi su vam planovi za ovo ljeto? Gdje ćete ljetovati? 

Zapravo jedini raspored u mom zivotu koji je uvijek nepredvidiv je onaj za ljetni godišnji odmor. Za sada je plan predati Villu Ekaterinu 05.08. u Moskvi i onda 10-ak dana u Šibenik. Kako se vežu dalje projekti jedan na drugim, možda ostanem duže. Prošle godine nisam uopće bio na moru. Uvijek mi je važnije raditi. Ako uspijem doći 05.08., idem u Šibenik i Jadriju sa Zeusom (pas), prijatelji i family su već sada dole. Gliserom ćemo na Kornate, obozavam šibenski arhipelag. 

2. Kako provodite dane tijekom ljeta? 

Prvih par dana doslovno odmaram, spavam, klopam maminu i tetinu najfiniju klopu i napunim baterije. Kuća na Jadriji nam je doslovno na plaži. Kako se hvala Bogu brzo rechargam, krenemo na kupanja, izađemo van na mjesta gdje izlazimo od srednje škole. Volim low profile godišnji.

Ante Vrban na svom gliseru
Ante Vrban na svom gliseru

3. Volite li više ljeto ili zimu (more ili planine)? 

Obožavam oboje, imam svoja tajna mjesta u Hrvatskim planinama ;)

4. Koji dio dana vam je najdraži? 

Volim i dan i noc. Ovisi gdje sam. Volim zoru.

5. Ronite, skijate, jedrite, surfate ili se samo kupate? 

Sve od navedenog :) 

6. Koje beauty proizvode koristite tijekom ljeta? 

Nisam baš lud od kozmetike, imam kremu nakon brijanja, i namazem se prvih par dana nekim slabijim faktorom. Obično tako da netko trči zamnom da se namažem. Brzo potamnim.

7. Koja vam je najdraža ljetna spiza? 

Roštilj i organsko povrće.

8. Koje knjige ćete čitati tijekom ovog ljeta?

Ljeti volim čitati fiction. Već su mi spremne knjige :)

INVISIBLE, James Patterson and David Ellis

TOP SECRET TWENTY-ONE, Janet Evanovich

THE SILKWORM, by Robert Galbrait

MR. MERCEDES, by Stephen King

 9. Pratite li TV tijekom ljeta, čitate li novine ili surfate internetom i društvenim mrežama? 

Televiziju općenito jako rijetko gledam, ali telefon je stalno samnom. Zabluda je da ga isključim. Volim znati, biti informiran 24/7 o poslu. I biti dostupan. 

10. Hoćete li ovo ljeto posjetiti neki od glazbenih ili filmskih festivala ili neko od ostalih mnogobrojnih ljetnih događanja diljem Lijepe naše? 

Nemam planova za sada, obično se dogovorimo u hodu. Iako nisam baš neki fan masovnih okupljanja.

11. Kojom rečenicom biste promovirali Hrvatsku i našu obalu? 

Hrvatska je jedna od zadnjih visoko kulturnih i urbaniziranih mjesta na svijetu koja još uvijek ima čistu vodu, zdravu hranu i šarm. Gradovi na obali su dragulj svaki za sebe. Zapravo je zemlja koja nudi za odmor sve, i planine, predivne šume u Gorskom Kotaru i Lici i čisto more. Daje mogućnost izolacije i clubbinga. U svijetu stranci imaju puno više mišljenje o našoj zemlji, nego što generalno imamo mi Hrvati. Ja obožavam svoju zemlju.