Kalendar s dobrom namjerom

| Lifestyle |

Nikolina Pišek

Sklonište za nezbrinute životinje u Dumovcu, iako jedno u nizu sličnih, postalo je svojevrsni sinonim za sve one koji pokušavaju spasiti i maknuti s ulice ili pak udomiti neku napuštenu i nesretnu životinju. Uz česte akcije koje Sklonište provodi, poput „Udomljavanje je fora“ na glavnom zagrebačkom trgu, u svojim kampanjama redovito kao promotore koristi poznata lica s estrade, iz kulture i sporta.

S obzirom na mnoge obitelji koje se moraju odreći svojih četveronožnih prijatelja zbog, nažalost, nepovoljnih financijskih prilika u državi, koliko god truda ulagali - ostavljenih i nezbrinutih pasa i mačaka svakog je dana sve više. Tužne su priče koje nosi svaka od tih nesretnih životinja, ali one u sebi nose beskrajnu zahvalnost i ljubav koju su još uvijek spremne pružiti za samo malo pažnje.

Da bi cijela sljedeća godina bila u znaku udomljavanja te potaknula sve one koji mogu primiti još jednoga člana u svoju obitelj, Dumovec je odlučio snimiti kalendar i uključiti u snimanje čak dvanaest osoba koje privatno imaju psa te su na neki način javnosti poznate kao ljubitelji životinja. Svatko tko je pozvan s radošću se prihvatio ovog projekta i posvetio dio svog vremena kako bi se družio sa psom koji traži novi dom. Zvijezde snimanja pred objektivom Maje Kljajić i same vlasnice udomljenog psa, svakako su bili četveronošci iz Dumovca, a svaki je pas odabran po karakteristikama koje su na neki način kompatibilne s osobom s kojom je fotografiran. Tako je Nina dobila svog Brita, Jelena Marion, Tatjana Belu, Barbara Slavu, Nikolina Silvu, Tihana Frku, Renata Brocka, Nataša Dariju, Luka Suča, Dubravko Haryja, Kristina Zaksa te Viktor svoju Aggie. Neke su simpatije nastale na ovom snimanju prerasle i u trajno prijateljstvo.