Kako će izgledati nova Alfa Romeo Spider?

| Lifestyle |

Nova Alfa Romeo Spider na tržište će stići tijekom 2015. i bazirati će se na sljedećoj generaciji Mazde MX-5. Mazda i Fiat su odlučili surađivati na razvoju ova dva modela, a očekuje se i da će proizvodnja oba automobila biti povjerena Mazdinim japanskim pogonima. Izgled buduće talijanske uzdanice navodno se privodi kraju i to od strane tima Marca Tenconea u Fiatovom dizajnerskom centru Centro Stile i izgleda da Pininfarina neće biti uključen u razvoj ovog automobila, iako su upravo oni dizajnirali originalni Duetto iz 60-ih godina prošlog stoljeća i koncept 2uettottanta iz 2010. (u galeriji).

Insideri tvrde kako će proizvodna verzija biti "nastavak" koncepta iz 2010, ali nikako se neće raditi o retro modelu, već o automobilu modernog dizajna koji će biti u skladu s modelom 4C.  Dizajn Spidera i novog MX-5 će se značajno razlikovati, ali "ispod kože" će dijeliti značajan broj zajedničkih komponenti. Dužina će im se kretati oko 4m, a širina oko 1,7 m, dok će oba automobila težiti između 1000 i 1100 kg.

Motori bi im trebali biti različiti, odnosno Spider bi prilikom lansiranja trebao biti dostupan s 1,4 TB MultiAir motorom za sada još uvijek nepoznate snage, ali svakako iznad Giuliettinih 125 kW (170 KS). Motor će biti uparen sa 6-stepenim automatskim mjenjačem s dva kvačila i pogonom na zadnje kotače. Nova Mazda MX-5 će biti dostupna početkom, a Spider vjerovatno krajem 2015. godine.